avatar
     
News

Luxe lestheater voor stemacteurs opent dit voorjaar in Amsterdam

‘Op dit moment is de urban sound populair: een stadse, stoere vrouwenstem die niet al te netjes klinkt’

Dit voorjaar opent Barnier Geerling van Stemacteren.nl zijn derde leslocatie in Nederland. Naast lestheaters met geluidsstudio’s in Leiden en Utrecht, is het nu de beurt aan de hoofdstad. Barnier: “Ik ben heel erg trots dat we onze workshops stemacteren nu ook in Amsterdam gaan aanbieden: dit is voor mij een droom die uitkomt.”

Stemmen zijn in deze tijd belangrijker dan ooit. Of het nu een partijprogramma, game, luisterboek of medische bijsluiter is: bij ieder product moet een passende stem gevonden worden die de boodschap op een aantrekkelijke manier vertaald. Het is de passie van Barnier om mensen met een interesse voor stemacteren de leukste én beste workshop van hun leven te geven. Dit doet hij momenteel in Leiden en Utrecht en binnenkort ook in Amsterdam.

“In onze basisworkshop leer je wat het vak stemacteren inhoudt. Waar ik in een tijd van veel digitale opleidingen trots op ben is dat onze lessen persoonlijk en praktisch zijn. Tijdens onze workshops krijg je in een echte geluidsstudio les van verschillende getalenteerde en enthousiaste docenten. Naast de lessen in het theater en de studio’s ga je thuis ook met opdrachten en videolessen aan de slag, maar de oldskool manier van lesgeven staat voor mij op nummer één.”

Stadse, stoere vrouwenstemmen


Stemacteren.nl leverde al meerdere talentvolle voice-overs af, die onder andere te horen zijn op de radio, televisie en in commercials. Toch wil of kan niet iedere cursist op professioneel vlak iets doen met stemacteren. “Het is natuurlijk waanzinnig als je hoort dat een cursist zijn eerste klus heeft binnengesleept, maar ik hoor ook vaak dat mensen op persoonlijk vlak veel van de workshop opsteken: de lessen gaan over stemacteren, maar ook over complete focus, presentatie en lichaamstaal.

Momenteel is er in voice-overland veel vraag naar goede vrouwenstemmen, zo is bijvoorbeeld de urban soundpopulair: een stadse, stoere vrouwenstem die niet al te netjes klinkt. Ook in deze wereld heb je dus te maken met trends, want jaren geleden moesten de meeste voice-overs Standaardnederlands spreken. Nu mag dat wat rauwer. Wat diepere, lagere vrouwenstemmen zijn ook erg in trek.”

Fluwelen stoelen en antieke boeken


De workshops die Barnier en zijn team geven zijn een echte beleving en daarover heeft de grondlegger en cursusleider goed nagedacht: “Als je voor de eerste keer een studio ingaat is dat heel erg spannend. Je moet je prettig en veilig voelen. Wat ik wil bereiken is dat mensen die onze studio’s binnenkomen ervaren dat ze een heel andere wereld instappen. Fluwelen stoelen, antieke boeken, gordijnen tot aan de grond, en messing details: de sfeer is sprookjesachtig en waanzinnig. Deze stijl, die aanvoelt alsof je te gast bent op een chique sociëteit, wordt in Amsterdam doorgetrokken. Tel er een aantal professionele geluidsstudio’s bij op en je snapt waarom je bij Stemacteren.nl de leukste workshop van je leven volgt.”

Het lestheater in Amsterdam opent dit voorjaar in GebouwWest, waar meerdere creatieve bedrijven zijn bevestigd.

Booking.com