avatar
     
News

Drie doden en vijf gewonden bij aanslag in tram Utrecht

'De identiteit van één van de verdachten is bekend gemaakt: politie vraagt uit te kijken naar Gökmen Tanis (37)'

Het tramverkeer in de stad Utrecht is maandagochtend stilgelegd vanwege een aanslag op een tram op het 24 Oktoberplein. Inmiddels is bekend gemaakt dat er bij de aanslag drie doden zijn gevallen. Vijf mensen raakten gewond. De identiteit van één van de verdachten is bekend gemaakt. De politie vraag iedereen uit te kijken naar Gökmen Tanis (37). 

De schietpartij in de tram in Utrecht vond vanochtend rond kwart voor elf plaats en heeft het leven gekost aan tenminste drie personen. Negen mensen raakten gewond. Volgens een ANP-verslaggeefster ter plekke ligt op de trambaan, tussen twee tramstellen in, een volledig met laken afgedekt slachtoffer.

Eén van de daders van de aanslag is voortvluchtig. De politie heeft de naam van de verdachte vrijgegeven, het gaat om Gökmen Tanis, een in Turkije geboren man van 37 jaar. Premier Rutte zei vanmiddag op een eerste persconferentie dat een daad van terreur een aanslag is op onze beschaving en dat onze rechtstaat en democratie sterker zijn dan geweld.

Inmiddels geldt dreigingsniveau 5 in de gehele provincie Utrecht. Mensen wordt geadviseerd binnen te blijven. De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is landelijk stilgelegd.

Om 17.00 uur is er in Den Haag een persconferentie over het schietincident.


Booking.com