avatar
     
Home

Fluwelen kussens die eerlijk zijn gemaakt in India

'Heerlijk zacht en adembenemend mooi zijn deze kussens mét Care & Fair label'

Tags:
Sinds een jaar ga ik anders om met kleding dan ik altijd deed. Waar ik voorheen graag veel voor weinig shopte, vind ik het nu heel erg belangrijk om te weten waar mijn kleding vandaan komt. Ik betaal liever een paar tientjes per kledingstuk meer als ik zeker weet dat het kledingstuk eerlijk is gemaakt. Voor tapijten, kussens en plaids geldt hetzelfde. De fluwelen kussens voor mijn nieuwe huis zijn niet alleen heerlijk zacht en adembenemend mooi, maar zijn ook nog eens eerlijk gemaakt in India en dragen het Care & Fair label. 

Voor mijn nieuwe huis vind ik het belangrijk om spullen aan te schaffen die eerlijk zijn gemaakt. Met alle prachtige items die je in de vele (online) winkels ziet, is het soms verleidelijk om spullen te kopen die weinig kosten. Omdat dat voor mij niet (meer) goed voelt, houd ik me tegenwoordig aanbevolen voor items die me wél een goed gevoel geven: handgemaakte, mooie spullen, waarvan ik zeker weet dat ik er niet iemand aan de andere kant van de wereld mee naai. Sterker nog; ik wil spullen in huis waarvan ik zeker weet dat het iets goeds oplevert voor beide partijen.

In de webshop Merel in Wonderland vond ik fluwelen kussens die zijn geborduurd met gouddraad. De kussens zijn rond en heerlijk zacht en gemaakt in India. velvet eyecatchers zijn er in verschillende kleuren en maten. Ik heb voor op de bank voor drie kleine kusssens gekozen met een diameter van 40 centimeter, maar in de webshop vind je ook een prachtige grotere variant met een doorsnede van 60 centimeter. Dit kussen is ideaal om te gebruiken als vloerklussen of om een hoekje in huis wat meer sfeer te geven.

Geen kinderarbeid

De kussens dragen het Care & Fair label, een keurmerk voor handgemaakte tapijten en kussens uit India, Nepal en Pakistan. De beroepsorganisatie die deze labels uitgeeft streeft naar betere levensomstandigheden en opleidingsmogelijkheden voor Aziatische arbeiders en afschaffing van kinderarbeid, en garandeert dat één procent van de importwaarde van een tapijt wordt gebruikt voor scholing en medische voorzieningen in het land van herkomst. Wereldwijd zijn ruim 450 tapijtimporteurs bij de organisatie aangesloten.

De producenten moeten zich aan verschillende regels houden. Zo mag er geen sprake zijn van kinderarbeid of gedwongen arbeid, moet de Arbowet worden nageleefd en de werkomstandigheden goed zijn. Ik vind het geweldig wanneer Westerse afnemers van interieurproducten het signaal afgeven dat zij niet langer akkoord gaan met items die afkomstig zijn uit kinderarbeid. Daarom een dikke vette shoutout naar deze leuke webshop, waar ik zeker nog meer spullen van wil hebben.

Handgeschreven kaartje

Voor mijn nieuwe woning heb ik gekozen voor kussens in de kleur oudroze en marsala. Een kussen moet tegen een stootje kunnen; je moet er op kunnen liggen of zitten en de kat mag er op een regenachtige dag wat mij betreft ook een dutje op doen. De fluwelen pompoenkussens zijn gelukkig gemaakt van een zware kwaliteit fluweel, wat ik belangrijk vind in een huis waar geleefd wordt met kinderen en poezen.

Ik denk dat ik de grote exemplaren nog ga aanschaffen voor de kinderkamers, want mijn dochters vinden het heerlijk om op de superzachte kussens een boek te lezen of een filmpje te kijken… Het allerleukste aan de producten met het Care & Fair label? Bij ieder kussen vind je een kaartje waar de maker van het item zijn naam op heeft geschreven. Lieve Rubby, dankjewel voor je mooie werk! Namasté.

Heb je ook interesse in deze prachtige fluwelen kussens? Je shopt ze nu met korting bij Merel in Wonderland!

Voor meer informatie en verkrijgbaarheid: www.care-fair.org.

Bekijk ons blog voor meer fluwelen ronde kussens.

 

Booking.com