avatar
     
Stories

Baby Florian met Down Syndroom plotseling overleden

Moeder Mirjam (34): 'Vaarwel kleine schat van ons, je was en blijft perfect'

Mirjam (34) en haar man Tom (36) hebben een dochter van vier en een zoon van twee. Afgelopen zomer wordt het gezin verrast door het feit dat Mirjam zwanger is van twee kindjes. In september worden dochter Celeste en zoon Florian geboren. Als blijkt dat Florian lijdt aan het Syndroom van Down, besluit Mirjam een blog te starten. Hier deelt ze nu het hartverscheurende nieuws dat baby Florian plotseling is overleden. 

Trotse moeder Mirjam twitterde twee weken na de geboorte: “Een paar dagen na de bevalling van de tweeling kregen wij te horen dat ons zoontje het Syndroom van Down heeft. Wij vinden hem perfect zoals hij is! #verliefd #trots #AlleenMaarLiefde”

De afgelopen maanden zijn zwaar voor Mirjam en Tom. Florian blijkt twee gaatjes in zijn hart te hebben en te lijden aan de ziekte van Hirschsprung, waarbij een stukje van zijn darm niet werkt. In oktober wordt hij aan zijn hartje geopereerd. Zodra Mirjam is gewend aan het idee dat haar zoontje het Syndroom van Down heeft, wil ze de wereld laten weten dat ze haar kind perfect vindt zoals hij is. Ze is smoorverliefd op haar zoontje.

Omdat Mirjam Florians verhaal steeds weer opnieuw moet vertellen, en ze merkt dat veel mensen het vooral verdrietig vinden om te horen dat Florian een afwijking heeft, besluit ze een blog bij te houden. En niet alleen familie en vrienden lezen mee; al snel heeft Mirjam duizenden volgers. Op haar blog laat Mirjam nu weten dat baby Florian plotseling is overleden. “Vaarwel kleine schat van ons, je was en blijft perfect.”
Fragment uit Mirjams blog:

“Mama, mijn vriendinnetje zegt dat Florian anders is.”

”En vind jij dat ook?”
“Hij heeft wel een raar hoofd,” zegt ze.
Ik moet even over een antwoord nadenken.

“We zijn allemaal hetzelfde, we hebben allemaal een buikje en een navel, we hebben allemaal een neus en een mond. En toch zijn we ook allemaal anders. Jij hebt blonde haartjes, Celeste heeft zwarte haartjes, sommige hebben een witte huid, andere een zwarte huid. Jij houdt van eenhoorns en Julian van auto’s. We zijn allemaal hetzelfde en allemaal anders.
En zo is het ook met Florian. Die ziet er anders uit, maar is toch ook hetzelfde.”
Elinde knikt maar begrijpt er weinig van zo te zien.

BRON: BLOG FLORIAN

Booking.com