avatar
     
News

Echtpaar (89) sterft in dezelfde minuut een natuurlijke dood

Zoon: 'Voor twee mensen die elkaar altijd heel graag gezien hebben, is dit een droomscenario'

Tags: ,

Jos Claes en Gusta Schoovaerts, beide 89, zijn afgelopen donderdag een paar seconden na elkaar overleden. Het echtpaar uit het Belgische Zonderschot overleed in dezelfde kamer waar zeven van hun acht kinderen ter wereld kwamen. Hun zoon vertelt aan de Gazet van Antwerpen: “Voor twee mensen die elkaar altijd heel graag gezien hebben, is dit een droomscenario.” 

De laatste maanden ging de gezondheid van het echtpaar beetje bij beetje achteruit. Jos en Gusta overleden donderdagmiddag rond drie uur in het bijzijn van hun kinderen Wim en Veerle. Zoon Wim kwam twee minuten nadat het echtpaar was overleden de kamer binnen. Wonderwel stierf het koppel beide op natuurlijke wijze, enkele seconden na elkaar.

Jos en Gusta kregen samen maar liefst acht kinderen. Van één van hun kinderen moesten ze al afscheid nemen. Ze werkten allebei als vrijwilliger bij tal van evenementen en verenigingen. Samen waren ze ook actief in het plaatselijke zangkoor, traden ze op als kookouders voor Chiro Zonderschot, werkten ze als lectors in de lokale kerk, bezochten ze zieke medeburgers en waren ze vrijwilliger in Heilige Familie.

Zoon Geert: “Het rusthuis waar we afscheid van hen genomen hebben, was vroeger een moederhuis. En de kamer waar mijn ouders verbleven, was vroeger een verloskamer. Niemand — ook wij niet — kon dit geloven. Voor twee mensen die elkaar altijd heel graag gezien hebben, is dit een droomscenario.”

BRON: GAZET VAN ANTWERPEN

Booking.com