avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 49

Ocke en Fleur schenken 'opgevroten' en aan stukken gescheurde trampoline aan 'arme kindjes'

Een week voor het einde van Helemaal Het Einde besluiten Ocke en Fleur wat afleveringen terug te kijken van de show waar ze al 49 weken inzitten. Fleur is in tranen, want ze vindt het gemeen en oneerlijk dat de familie Beerens heeft gezegd dat ze geen hart hebben voor Kaapverdië en niet hard hebben gewerkt. Waarom dat zo gemeen is? Fleur heeft nog nooit zo hard gewerkt als het afgelopen jaar. 

Sterker nog: haar kinderen kregen dit jaar op Kaapverdië minder liefde dan de jaren ervoor toen ze nog vijf dagen per week op de opvang vertoefden. Fleur heeft het afgelopen jaar alles gegeven en dan dit: ze is in haar hele leven nog nooit eerder zo genaaid. Of beter gezegd: ze zag nooit eerder bewegend beeld van mensen  waarop te zien en te horen is hoe er over haar wordt gedacht. Ocke legt het probleem liever buiten zichzelf en vat het als volgt samen: “Jasper en Jessica hebben problemen met elkaar en dat reageren ze nu op ons af.”

Fleur vond het juist zo prachtig hoe ze het afgelopen jaar samenwerkten met de familie Beerens. Ondanks de vele verschillen -Ocke en Fleur waren natuurlijk duidelijk wat vaardiger in bepaalde handelingen op de computer-dacht Fleur oprecht dat ze het fijn hadden samen. Met Jasper en Jessica heeft ze gelachen om andere mensen bij wie de samenwerking minder goed verliep. Ocke houdt vooral zijn mond maar spreekt wel de volgende woorden: “Welcome to the world, Fleur.”

Ee trampoline voor de arme kindjes

Bart en Maaike wachten nog steeds op wat de buren gaan doen. Ze vinden dat Mathijs en Marieke een vreemd spelletje spelen: hoe moeilijk is het nou om te zeggen wat je wil?! Mathijs en Marieke bespreken onder het genot van een passievruchtsmoothie hoe het nu verder moet in de toekomst. Mathijs mist Nederland en dan met name zijn vrienden. Het is hem op Sao Vicente nog niet gelukt nieuwe vrienden te krijgen. Marieke zou het leven op Kaapverdië graag een kans willen geven. Terug naar Nederland… Ze moet er niet aan denken. Dat vindt Mathijs ondankbaar. En dat Mathijs dat ondankbaar vindt, dat vindt Marieke onzin.

Ocke en Fleur besluiten op de valreep nog iets te doen voor ‘de arme kindjes’ en de trampoline van de kinderen aan een Kaapverdiaans gezin met weinig bezittingen te schenken. Ocke: “Alles is opgevroten en aan stukken gescheurd door de honden.” Als hij nog goed was geweest had Ocke de trampoline misschien nog wel op de Kaapverdiaanse Marktplaats gezet, maar nu hij toch niets meer waard is, mag hij voor niets weg. Winwin. Ocke wil hem dan ook nog wel zelf naar ‘de arme kindjes’ toebrengen. Als hij van tevoren had geweten dat hij hier een blauwe hand aan zou overhouden omdat zijn zoon Wolf zou besluiten het raam dicht te draaien terwijl zijn vingers ertussen zaten, dan had hij waarschijnlijk besloten de trampoline op zijn eigen landje weg te laten rotten. Maar dat terzijde.

Een gele gehaakte pet en een knuffel

Bart en Maaike blijven erbij dat hun toekomst in handen ligt van de van Berkeltjes. En na veel wikken en wegen besluit Marieke de wens van haar man te volgen: ze gaat samen met Mathijs en de kinderen terug naar Nederland. Met pijn in haar hart, want Marieke is verliefd op Kaapverdië. Zelf zou ze best langer willen blijven, maar ze moet onder ogen zien dat er uit het bedrijf dat ze heeft opgebouwd niet genoeg inkomen komt voor een gezin van zes personen.

Volgens de eerdere uitspraken van Bart en Maaike betekent het vertrek van de van Berkels dat Residencia Palmera kunnen blijven runnen, maar nu het hoge woord eruit is vindt Maaike het vooral tijd om weer eens wat pittige peperolie te produceren. Ocke besluit om naar Jasper toe te gaan. De uitspraken in de uitzendingen zitten hem niet lekker en op deze negatieve manier wil hij zijn avontuurlijke jaar niet ten einde brengen. Hij moet er zelfs een beetje van huilen, maar als Jasper uitlegt dat je in het heetst van de strijd wel eens wat roept, vindt Ocke dat fijn om te horen en geeft hij Jasper een gele gehaakte pet en een knuffel.

Tot volgende week!

Booking.com