avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde S2 – Week 44

'Fleur wil Casa Tambor vanuit Nederland supporten en er verschijnt na 44 weken nog een Ocke Molenaar ten tonele'

Vierenveertig weken was er geen vuiltje aan de lucht op São Vicente, Kaapverdië. Maar vlak voordat ik begon af te haken verandert ineens alles…  Ruzies, nieuwe vriendschappen, roddel en achterklap. Bart en Jasper voelen zich belazerd door hun zakenpartners en er blijkt nog een Ocke Molenaar te bestaan, Ocke 2. Welkom bij week 44 van Helemaal Het Einde. 

Fleur en Ocke babbelen op een strandbedje over de toekomst. Met het kleine bedrag wat het gezin op het eiland verdient, kunnen zij niet rondkomen. Het lijkt Fleur daarom een prima businessplan om Casa Tambor vanuit Nederland te supporten. Ocke gaat ook graag terug. Hij vindt het een prettig idee om in de buurt van zijn twee oudste kinderen te zijn. Ze gaan tenslotte toch het laatste schooljaar in. Dat Fleur en Ocke nooit van plan zijn geweest om na een jaar in Kaapverdië te blijven, was vanaf de eerste aflevering al duidelijk. Maar dat ze in week 44 acteren dat ze een gesprek hebben waarin ze de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, dat slaat wat mij betreft alles.

Terwijl Maaike en Senna een ‘frustrerend rondje Chinese winkels doen’ om een cadeautje te kopen voor twee Kaapverdiaanse kinderen die worden gedoopt, er een stukje van Brits kies afbreekt, Bart staat te klussen, Mathijs druk is met het organiseren van The Hike, laat Jessica een tatoeage zetten. En Ocke? Die is zeer goed gehumeurd, want zijn studiegenoten komen pils drinken op São Vicente. En alsof één Ocke op een eiland niet genoeg is, blijkt er nog een Ocke te zijn: zijn tweelingbroer. Ocke 2 draagt ook een snelle planga en is erg onder de indruk van de zeecontainer van zijn broertje. “Daar is echt over nagedacht.” En de huisjes voor de gasten? Die zijn prima. 

Ocke heeft de kraag van zijn witte overhemd strak gestreken

Jasper en Jessica balen ervan dat Ocke en Fleur hem over zes weken smeren. Volgens Jasper zijn Ocke en Fleur met een compleet andere intentie dan zij naar Kaapverdië gekomen. Ze vertrekken het liefst zo snel mogelijk, met gierende banden en een grote zak geld. Terug naar de gouden kooi in Nederland, zoals altijd al het idee was. Bart en Maaike laten de beslissing of ze willen blijven afhangen van de buren, de van Berkels. Als zij willen blijven, dan gaan ze terug naar Nederland, als de van Berkels vertrekken, dan draaien zij Residencia Palmera.

Ocke besluit een klein feestje te vieren met zijn studiegenootjes en dat doet hij uiteraard niet achter de bar, maar er voor. Hij danst erop los met Fleur. Jasper: “Het is jammer dat dat mij geld kost.” Fleur: “We hebben gewoon een heel goed team samengesteld waardoor we dit kunnen doen.” Het blijf voor Ocke, Ocke 2 en de overige vriendjes natuurlijk niet bij het feestje op Casa Tambor. Ocke heeft de kraag van zijn witte overhemd lekker strak gestreken om de kroeg in te duiken. Hier legt Ocke de heren van alles uit over de lichaamstaal van Kaapverdiaanse vrouwtjes en klimt hij op een barkruk om zijn naam op te muur te schrijven.

Na vierenveertig weken besluiten bijna alle kandidaten het roer ineens om te gooien. Marieke wordt dikke vriendinnen met Fleur en Bart wordt maten met Jasper. En Mathijs? Die verandert niets. Die draagt al vierenveertig weken zijn blauwe Cabo Verde shirt en stort zich liever op het knutselen van medailles dan op het afbouwen van de appartementen en zijn woonhuis.

Tot volgende week!

 

Booking.com