avatar
     
Blogs

Boer zoekt Vrouw 2018 – Een grassprietje en een stoel, die zijn leuk

'Na een stukje wielrennen is Paula er uit, ze wil hier weg, met gierende banden. En dat gaat ze Wim vertellen. '

Champignonkweekster Michelle is een beetje moe. Niet alleen van haar logees, maar ook van de liefde in het algemeen. Relaties zijn bij haar zo vaak fout gegaan, dat kan ze niet nog een keer aan. Michelles mannen vinden Michelle leuk. Maar Michelle meer zijn dan leuk. Aan alleen leuk, heeft ze niets. Een grassprietje en een stoel, die zijn leuk. Yeah baby! Dat is wat het is. In de liefde willen we graag meer dan leuk. 

Michelle heeft een plan. Ze gaat haar mannen een steenhealing geven. Op een matje met koperdraad en kristallen wil ze de heren graag even in balans brengen. Ik heb na een paar afleveringen Boer zoekt Vrouw het idee dat de kerels van Michelle al een maand op vakantie zijn in de achtertuin. Dat gehang op die banken, alsof ze werkelijk al tweehonderd dagen opgesloten zitten in het Big Brother huis. Ga iets doen! Samen! Ik vraag me ook af of iemand de kandidaten überhaupt heeft gebrieft. Is deze mensen wel vertelt dat ze aan een datingprogramma meedoen?

Op de boerderij van Jaap begint de dag weer met een technische storing. Hij voert enkele handgrepen uit, maar deze mogen helaas niet baten. De jonge planten krijgen niet meer automatisch water en dat betekent dat de jonge planten met de hand besproeid moeten worden. Jaap: “Je wil niet in mij hoofd kijken. Het is een grote draaitol van radartjes die ronddraaien.” Of dat over het irrigatieprobleem gaat of over de datingshow waar hij aan meedoet, dat weet niemand. De twee stagiaires Petra en Marian worden vandaag weer neergezet bij de bloemen terwijl Jaap zijn overige personeel aan het werk zet.

Getsie. Getsie.

De ochtend na de barbecue op de boerderij van Wim, zijn de dames benieuwd wat zijn vrienden hebben gezegd. Nou, dat was positief: Wims vrienden vinden Marit en Paula twee hele goede kandidaten. Steek die maar in je zak. Paula en Marit hebben nog niet eens verkering en ergeren zich nu al kapot… Wim geeft geen complimenten of tegengas, stelt geen vragen uit zichzelf, toont geen initiatief, eigenlijk is hij gewoon verschrikkelijk saai. Na een stukje wielrennen is Paula er uit, ze wil hier weg, met gierende banden. En dat gaat ze Wim vertellen. Wim: “Goed verwoord. Respect. Oké. Heftig. Ik vind het wel echt heel knap van je. Getsie. Getsie.”

Oké, daar kan Boer Wim twee dingen doen: Paula zeggen dat hij er spijt van heeft dat hij haar niet meer heeft gegeven en haar vragen nog even bij hem te blijven. Dit doet hij duidelijk niet. Misschien omdat hij stapelverliefd is op Marit? Nee, ook dat is niet het geval. Wim blijft over met Marit en hoeft dus niet meer te kiezen. Komt dat even mooi uit: hij kan gewoon verder gaan met doen wat hij altijd al doet: niets. Yvon is er even helemaal klaar mee en pakt Wim hard aan. “WAT HEB JIJ GEDAAN OM MARIT TE LATEN WETEN DAT JIJ BLIJ BENT DAT ZE HIER IS?!” Wim vindt het moeilijk om te flirten als er twee chicks op zijn erf rondlopen. Daarom heeft hij dat nog niet gedaan. Marit hoopt Wim vandaag nog even één op één te spreken. Ik mis boer Geert.

Niet stijf genoeg

Boer Marnix vindt het ook maar ingewikkeld. Zijn verstand zegt dit en zijn gevoel zegt dat en zijn gevoel zit precies ertussen. Jaja. Zo ja. Met een biertje in zijn hand en in de aanwezigheid van een van zijn maten wordt hij er een beetje emotioneel van. Of hij moet janken om zijn eigen houding, spijt heeft van zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw of gewoon baalt dat zijn bierflesje leeg is, weet niemand.

Op de boerderij van Steffi is het spannend. Daar is er namelijk niet alleen een klik tussen Steffi en Roel en Steffi en Harrold, maar ook een klik tussen Roel en Harrold. Het is donker en de tiramisu is niet stijf genoeg maar als het goed smaakt, is het goed. En daar waar Jaap aangeeft dat het ‘hartstikke moeilijk’ is om te kiezen tussen zijn twee stagiaires, Jaap twee vlinders in zijn buik heeft (?) en ook Marnix zijn hoofd breekt of hij nu moet gaan voor de stille, gevoelige roodharige Bertine of de enthousiaste Janneke, is Michelle eruit. En zo hoort het! Als je iemand écht heel erg leuk vindt, zou het toch niet moeilijk moeten zijn om de ander naar huis te sturen? En vind je dat wel, richt dan lekker met zijn allen een kook- bak- of dikbilclub op.

Tot volgende week!

 

Booking.com