avatar
     
Blogs

Help! Mijn werkdagen veranderen!

'Kan ik die verandering wel aan? Meer werken... Heb ik daar de energie wel voor? Het onbekende... Durf ik dat wel?

Tags: ,

Verandering… Liever niet! Daarom vind ik kamperen ook zo fijn. Onze eigen vintage sleurhut… Mijn eigen bed op wielen. Alles zijn eigen plekje. Maar toch elke keer op andere locaties komen. De vakantie was heerlijk, maar het echte leven gaat nu weer beginnen. En in dat leven gaat de komende tijd aardig wat veranderen… 

We hadden een heerlijke herfstvakantie, het was erg fijn om tijd met mijn gezin door kunnen brengen. Een week om de stress van de afgelopen tijd los te laten en te ontspannen, maar ook een week om op te laden en straks nieuwe uitdagingen aan te gaan. Want ook dat durf ik gelukkig weer meer, al geef ik toe het retespannend te vinden!

Vanaf volgende week veranderen mijn werkdagen. Een doordachte keuze van mijn kant. Ik hoop hierdoor de energie wat te verdelen over de week, maar natuurlijk ga ik moeten wennen aan een nieuw dagelijks ritme. Een ritme dat mij zoveel houvast geeft en ik het daarom nu ook best spannend vind om daar vanaf te wijken. Ook heb ik straks de mogelijkheid om extra werkdagen in te plannen op ander werkgebied. Daar kijk ik enorm naar uit. Ik heb zin om nieuwe dingen te ontdekken en te gaan doen en daarbij nieuwe mensen te ontmoeten…

Het neemt niet weg dat ik de afgelopen tijd enorme dialogen heb gevoerd met mijzelf. Want natuurlijk heb ik al menig beer van mijn pad moeten trappen. ‘Kan ik die verandering wel aan? Meer werken… Heb ik daar de energie wel voor? Het onbekende… Durf ik dat wel? Wat als dit mijn zwarte hond weer wakker maakt? Is er dan nog een weg terug?’ Steeds vaker lukt het mij om deze gedachten om te draaien, al moet ik het blijven herhalen… ‘Verandering is goed! Niet geschoten, altijd mis! Wie niet waagt, wie niet wint! Loslaten wat bekend is, wil niet zeggen dat wat daarvoor in de plaats komt slecht is.’ Gelukkig luister ik steeds beter naar deze gedachten en krijg ik meer en meer het gevoel dat ik ‘Leef… Alsof het mijn laatste dag is.’

#ChangeIsGood #Depressie #LEEF

Booking.com