avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde S2 – Week 43

Fleur: 'Jasper zit natuurlijk in de bouw en Jessica in de kinderopvang dus ze hebben nooit echt met een computer gewerkt'

Helemaal Het Einde. Ik heb de aflevering van vorige week gemist en had geen enkel moment de behoefte om terug te kijken, waardoor de blog uitbleef. Excuses voor de trouwe volgers van onze wekelijkse samenvatting. Inmiddels ben ik er weer, ik heb namelijk vernomen dat Ockes jaarclub op bezoek komt, en dat wil ik niet missen! Maar eerst: Week 43.

Jessica verdiept zich in een nieuwe school voor Britt en Floor. Zij en Jasper denken erover de meiden over te plaatsen naar een buurtschool, waar ook de buurtkinderen dagelijks heengaan. Het betreft een publieke school waar het voor de kinderen niet standaard is om een jacuzzi in de achtertuin te hebben. Jessica vindt het een groot voordeel om de kinderen op te laten groeien in hun eigen buurtje, zodat ze vriendinnen kunnen maken die dichtbij ze wonen. Je verdiepen in het onderwijs, lokale vrienden maken, iets betekenen voor de gemeenschap waar je woont: ik vind dat deze familie zich echt goed aanpast. Om meer te bewegen, af te vallen en nieuwe mensen te ontmoeten sluit Jasper zich aan bij een lokale voetbalvereniging.  Ook Jessica besluit dat het tijd is om weer eens te gaan sporten: met twee personal trainers werkt zij zich langs de Afrikaanse branding in het zweet. Er zijn vervelende manieren om hard te lopen!

Ocke en Fleur denken erover om zwerfhond Lena mee naar Nederland te nemen en ook draagt Fleur het reserveringssysteem over aan Jessica. Fleur: “Jasper zit natuurlijk in de bouw en Jessica in de kinderopvang, dus ze zal wel eens een mailtje moeten sturen, maar ze heeft natuurlijk nooit echt met een computer gewerkt.” Fleur bedoelt hiermee het computerniveau waarop zij en Ocke werken. “Word, Excel, ze moet het echt gaan leren.” Nu scheelt het dat er geen boekingen zijn, dus dat Fleur nog aardig wat tijd heeft om Jessica de fijne kneepjes van het werken met de computer bij te brengen. Dat Ocke en Fleur research doen of ze de hond kunnen meenemen en het computerwerk overdagen wil uiteraard helemaal niet zeggen dat ze naar Nederland gaan. Het wil ook helemaal niet zeggen dat deelname aan Helemaal Het Einde een van tevoren bedachte sabbatical was, zeker niet, alle opties zijn nog open.

“Hij is vrij karaktervast”

De kinderen van de familie van Berkel genieten van het bezoek van opa en oma uit Nederland; de ouders van Mathijs zijn op bezoek. Ze hebben hagelslag, schuddebuikjes, droge worst en knutselspullen meegenomen en genieten er duidelijk van weer samen met hun kinderen en kleinkinderen te zijn. Wat geweldig dat de moeder van Mathijs opmerkt dat ze het leuk vindt om te zien hoe Mathijs, Marieke en de kinderen in Kaapverdië functioneren als gezin en hoe de kinderen buitenleven. Het valt de vader van Mathijs op dat zijn zoon op televisie hetzelfde is als in het dagelijks leven zonder camera’s, zo vertelt hij aan de verslaggever. “Hij is vrij karaktervast”. Oma vult aan dat ze het wel erg jammer vindt dat Mathijs als een onhandig persoon wordt neergezet. Hij is namelijk helemaal niet onhandig! Ik kan niet wachten tot Ockes vader op bezoek komt en dezelfde vraag krijg voorgeschoteld.

Jasper ligt op de keukentafel voor een tatoeage. Hij laat een stoere beer, die lief uit zijn ogen kijkt, op zijn onderarm zetten. De plaat wordt gigantisch en iedereen moet een beetje wennen, maar Jasper voelt zich stoerder dan ooit en vindt de tekening heel mooi en laat het daar nu net omgaan. De tatoeëerder heet Rocky en is een Nederlandse gast, die ook zijn best wil doen een ontwerp te maken voor Bart, die een Bacardi vleermuis op zijn schouderblad wil wegwerken. Het plan luidt als volgt: de vleermuis wordt een zwart vlak en omdat zwarte vlak niet op te laten vallen, kan de rest van de rug volgetekend worden met willekeurige vlakken. Bart vertelt Rocky eerlijk dat dit idee niet aansluit bij zijn wensen.

Tienduizend liter pittige olie

De enige die momenteel zeker lijkt te zijn van een gouden toekomst op Sao Vicente is die kleine Senna de Weijer, die een lucratief handeltje is begonnen. Hij heeft zijn werknemers Bart en Maaike aan het werk gezet om tienduizend liter pittige olie te maken en houdt strak in de gaten of zij hard genoeg doorwerken en niet te lang pauze nemen. Tot nu toe lijkt Bart tevreden over zijn nieuwe baas: hij laat zelfs zijn naam op zijn onderwerp tatoeëren. Gelukkig blijft Senna ondanks deze poging om in de smaak te vallen professioneel en reageert hij niet al te enthousiast.

Volgende week komt Ockes jaarclub op bezoek en is er eindelijk een keer echte ruzie. Ik kan niet wachten.

Tot volgende week!

Booking.com