avatar
     
Books

Het is bijna Kinderboekenweek: Kom erbij!

'Milja Praagman maakte een prachtig prentenboek en gaat vanaf woensdag op tournee door Nederland'

Van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is Vriendschap en het motto is Kom erbij! De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampage voor kinderen in Nederland en bestaat sinds 1995. Vroeger mocht ik in de Kinderboekenweek altijd een nieuw leesboek uitzoeken, mijn eigen kinderen mogen dit ook. En mijn jongste dochter van drie, verheugt zich op het speciale prentenboek, dat is gemaakt door de allerleukste Milja Praagman. 

Je kon mij als kind dolgelukkig maken met een nieuw boek. Ik, mijn zussen en onze linnen tasjes waren een paar keer per maand te vinden in de plaatselijke bibliotheek waar we dan gerust acht boeken de neus leenden. Als het Kinderboekenweek was mochten we ‘zomaar’ een nieuw boek uitzoeken en dat was altijd een groot feest. Want natuurlijk waren we altijd erg benieuwd naar het Kinderboekenweekgeschenk.

Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door auteur Jozua Douglas. Het boek ‘De eilandenruzie’ krijg je cadeau bij een besteding van €10,- aan kinderboeken. Maar nog meer verheugen we ons op het speciaal gemaakte prentenboek ‘Kom erbij’. Niemand minder dan mijn by far lievelingsillustrator Milja Praagman maakte speciaal voor de allerkleinsten een prachtig, leerzaam en waardevol prentenboek, dat vanaf woensdag te koop is voor €6,95.

Milja’s boeken worden gelezen door kinderen over de hele wereld

Milja is al sinds 1995 zelfstandig ontwerper en illustrator voor kranten, tijdschriften zoals Okki, Bobo en Taptoe. Voor Sesamstraat maakt ze animaties. Haar eerste prentenboek is getiteld Meneer Po en kwam uit in 2005. Milja’s boek Nog 100 nachtjes slapen werd gekozen tot Prentenboek van het Jaar in 2013. Vorig jaar won haar boek Omdat ik je zo graag zie een Zilveren Penseel. Eerder schreven we al over het prachtige boek Zien met je ogen dicht en het eerste prentenboek over transgenders, geschreven door Pim Lammers: Het lammetje dat een varken is.  Milja’s boeken zijn inmiddels in heel veel landen vertaald en worden gelezen door kinderen over de hele wereld; van Denemarken tot aan China.

Tijdens de Kinderboekenweek reist Milja Praagman door Nederland. Ze bezoekt boekhandels en bibliotheken voor interviews, presentaties en natuurlijk signeersessies. Milja komt onder andere naar Utrecht, Amsterdam, Zwolle, Tilburg en Leiden. Wil je haar ontmoeten? Op de site van de Kinderboekenweek lees je meer over haar tournee! Ze vertelt je haar schrijf-verzin en tekengeheimen, leest je voor en leert je tovertekenen…!

FOTO: MARK KOHN

Booking.com