avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde S2 – Week 36

'Keizielig, zo'n pasgeboren baby die omringd is door zijn eigen vader en moeder! Die is toch veel gelukkiger in Brabant, bij wildvreemde mensen in huis en een schaal worstenbroodjes op tafel.'

Week in week uit kijk ik op maandagavond naar het tweede seizoen van Helemaal Het Einde en dan mis ik de aflevering dat de van Berkels naar een stenen huis verhuizen! Is het wel echt gebeurd? Het is inmiddels week 36 voor de bewoners op Sao Vicente en Mathijs is na zijn verhuizing een weekje in Nederland geweest. Hij komt terug met trekdrop voor de kinderen en kaas voor zijn vrouw en Marieke kijkt uit naar een romantische avond met zijn tweetjes. Waar een eigen slaapkamer met een eigen bed al niet goed voor is: de liefde is duidelijk weer opgebloeid!

Britt en Floor senior zijn er deze week ook gezellig bij: Jessica’s moeder is ook de helft van een tweeling. Samen met haar zus speelt ze met Ockes blauwe opblaasolifant in het zwembad van Casa Tambor en geniet ze van het weerzien met haar kleinkinderen. Op Residencia Palmera hebben Bart en Maaike een vervelende jongeman ontslagen en een jonge, frisse, vrolijke verschijning aangenomen: Lenny. Fleur en Ocke zijn in de stad om drank te halen als Fleur ineens een ontzettend goed idee heeft: want is het niet eens hoog tijd dat Ocke zijn snelle planga verruilt voor een trendy zonnebril? Wij zeggen: ja!  Jasper en Jessica hebben hun zonnebril ook op, want zij zijn op een prachtig wit zandstrand aan het proppen. Door middel van flyers proberen ze zoveel mogelijk mensen naar hun gratis poolparty te krijgen.

Jasper en Jessica gaan op kraambezoek bij hun lokale vrienden; de grillmaster van Casa Tambor en zijn vrouw hebben een baby gekregen. Onderweg legt Jessica aan haar moeder en tante uit naar wie ze nu precies op weg zijn en probeert ze de dames alvast een beetje voor te bereiden: “we rijden nu het binnenland in en daar wonen een beetje de arme mensen.” Aan de manier waarop de Beerens het kraambezoek aanpakken voel je dat ze écht zijn ingeburgerd op het eiland. Ze hebben echte vrienden gemaakt en weten bovendien dat deze locals meer hebben aan luiers en grote flessen water dan aan ‘tierlantijnen’. Wie nog niet helemaal begrijpt hoe het leven in sommige andere delen van de wereld in elkaar zit is Jessica’s moeder: “Ik kan het me eigen niet voorstellen, ik zou dat baby’ke gewoon mee naar huis wille nemen!”

Oh, RTL geef deze Brabantse zussen een eigen show

Het is natuurlijk ook keizielig, zo’n pasgeboren baby die omringd is door zijn eigen vader en moeder. Die is toch veel gelukkiger in Brabant, bij wildvreemde mensen in huis en een schaal worstenbroodjes op tafel. Of nie dan! “Waar moe je da wassen? Waar moe da baby’ke gewassen worden? Ik kan het me eige nie voorstellen. En die baby ligt gewoon naast de varkens. Bij ons mag dat niet eens, met het milieu enzo!” Oh, RTL geef deze Brabantse zussen een eigen show! An Idiot Abroad is er niets bij. De familie Beerens verlaat het krot van hun vrienden met een gratis babykonijn. Vader Jasper: “en wie ruimt de poep op?” Gillende tweeling: “de schoonmaakster!” Tot zover de les kinderen kennis laten maken met andere culturen.

Alle families hebben vakantie en waar dit voor veel mensen die werkzaam zijn in het toerisme en de horeca betekent dat ze moeten werken, zijn de Hollandse families lekker vrij. Mathijs en Marieke gaan kamperen op het strand en worden wakker met een uitzicht op springende vissen en Ocke en Fleur trekken er met Suus, Wolf en puppy Lena op uit. Want is het niet hartstikke leuke om een babyhond mee te nemen op een vulkaan? ‘s Avonds is de poolparty op Casa Tambor, waar de Brabantse tweelingzussen onder het genot van alcohol kunnen bijkomen van de armoede waarmee ze zijn geconfronteerd. Het babykonijntje dat de kinderen kregen op het kraambezoek is inmiddels verslonden door een van de honden. Maar boeie! De kinderen hebben nog veel meer huisdieren, en zo is het leven nu eenmaal in Afrika.

Tot volgende week!

Booking.com