avatar
     
News

Lili (12) en Howick (13) mogen in Nederland blijven

'Actuele ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd'

De Armeense kinderen Lili en Howick mogen toch in Nederland blijven. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid in een verklaring bekendgemaakt. Waar de tieners op dit moment zijn, is niet bekend. 

De kinderen zouden vanochtend worden uitgezet naar Armenië, net als hun moeder vorig jaar, nadat de rechtbank in Amsterdam dit gisteren bepaalde. De twee verlieten gisteravond plotseling hun opvangadres. Ze vertrokken te voet. Het was onduidelijk waar de kinderen waren en of ze waren ondergedoken. De politie maakte zich zorgen over de veiligheid van de twee en riep Nederlanders op om naar ze uit te kijken.

“In de zaak van de kinderen Lily en Howick heeft de Nederlandse overheid samen met de Armeense autoriteiten alles gedaan wat mocht worden verwacht om een solide opvang in Armenië te regelen. Armenië is een veilig land waar de kinderen met hun moeder kunnen worden herenigd”, aldus het ministerie.

“Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak de afgelopen uren hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd. De staatssecretaris heeft daarom, alles overwegend, besloten dat de kinderen in Nederland mogen blijven. De betrokken instanties doen er alles aan om te weten te komen of de kinderen nu veilig zijn en waar zij zijn.”

BRON: RTL/TPO
Booking.com