avatar
     
Like & Win

LIKE & WIN | Drie x gratis film kijken op filmtheaterplatform Picl

'Lange, zwoele, zomeravonden thuis, in de tuin, of op vakantie, met de allermooiste filmhuisfilms'

Zoals mijn vaste volgers weten ben ik dol op filmhuis films. Vaak draaien deze films echter maar kort in het theater, waardoor ik vaak titels misloop die ik graag had willen zien. Heb je wel eens gehoord van Picl? Dat is het online platform van Nederlandse filmtheaters. Deze week geven wij drie codes weg om gratis een film te kijken op Picl. Gewoon thuis, op de bank, in je eigen achtertuin of balkon, of vanaf je vakantieadres! 

Maar liefst negentien Nederlandse theaters bieden een gedeelte van hun programmering aan op Picl, zodat je thuis vanaf de bank de allermooiste filmhuis films kan zien. Je kunt films direct online bekijken zonder te downloaden en zonder abonnement. Waar en wanneer je wil.

Op Picl kun je films en documentaires direct online bekijken, zonder ze eerst te downloaden en zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten. Waar en wanneer je maar wil. Gemak dient de mens en ik hou ervan. Picl is een uitkomst voor filmliefhebbers zoals ik; weinig tijd om naar de bioscoop te gaan en genieten van de film wanneer je daar zelf tijd en zin in hebt.

Deze zomer is het Roze Zomer op Picl. Speciaal voor dit thema is er iedere week een speciaal geselecteerde Gay- en Lesbianfilm te zien. Maar ook zijn er genoeg andere titels waaruit je kan kiezen. Meewerkende filmtheaters zijn onder andere Filmtheater Hilversum, Filmhuis Bussum, ‘t Hooght (Utrecht), de Balie, EYE en Rialto (Amsterdam) en LantarenVenster (Rotterdam).

Hoe doe je mee? Like & Win! Like onze post op Facebook, Instagram of Twitter en laat weten waarom jij graag een code voor een gratis filmhuisfilm wil winnen. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected] Misschien ben je een van de drie gelukkige winnaars. Wij maken de winnaars vrijdag 17 augustus bekend.

 

* UPDATE *
De drie winnaressen van de Picl code zijn Ellen Merckelbach, Els Schipper en Hanneke Drop!
Als je een mail stuurt naar [email protected] met hierin je naam en vermeld dat je hebt gewonnen, dan krijg je van ons de Picl code opgestuurd! Hiermee kun je één gratis filmhuisfilm kijken op Picl. Veel plezier!

Een greep uit de films op Picl:

The Cakemaker (NIEUW! sinds 2 augustus te zien)
Een banketbakker uit Berlijn besluit na de dood van zijn minnaar op zoek te gaan naar zijn gezin.

Grace Jones: Bloodlight and Bami (NIEUW! sinds 9 augustus te zien)
Wild, uitdagend en androgyn. Model, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal! Maar ze is ook dochter, moeder, zus en grootmoeder. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

Nina (NIEUW! vanaf 16 augustus te zien)
Na twintig jaar zit het huwelijk van Nina en Wojtek op een dood spoor, deels omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Ze proberen een jonge vrouw, Magda, over te halen hun draagmoeder te worden. Maar de situatie wordt ingewikkeld als Nina zich tot Magda voelt aangetrokken.

The Bachelors
Ontroerend en komisch drama over verlies en verwerking, liefde en verzoening. Met schitterende vertolkingen van onder andere Oscarwinnaar J.K. Simmons (Whiplash) en Julie Delpy (Before Sunrise).

Under the Tree
Wanneer de buren van Baldvin en Inga beginnen te klagen over een boom die teveel schaduw werpt op hun tuin, loopt de zo onschuldig lijkende, typische burenruzie onverwachts steeds meer uit de hand.

Voyage of Time: Life’s Journey
Het ontstaan van het universum in oogverblindende beelden begeleid door de stem van Cate Blanchett.

Ubiquity
Het internet sluit zich steeds verder om ons heen, met het doel uiteindelijk iedereen, overal altijd te kunnen bereiken. Maar sommige mensen verdragen de straling van de draadloze netwerken niet en voelen de onzichtbare pulsen in hun lichaam. Zijn zij de kanaries in de kolenmijn?

De Wilde Stad
Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. Na de Gouden Kalf-winnaar De nieuwe wildernis en Holland: Natuur in de delta struint natuurfilmer Mark Verkerk ditmaal nieuwsgierig door Amsterdam. De aanstekelijk documentaire De wilde stad is een mooie ode aan de stad en de natuur die onder elke stoeptegel te vinden is.

Meer weten, of alvast een film kijken? Ga naar Picl.

 

Booking.com