avatar
     
News

Actrice Linda Olthof (47) en zoontje (6) doodgeschoten in New York

Schutter is vader van het kind, die ook zichzelf en zijn huidige vrouw vermoordde

Een Nederlandse vrouw en haar zoontje (6) zijn in New York doodgeschoten door de ex van de vrouw. De schutter is de vader van het kind. Hij vermoordde niet alleen zijn ex en kind, maar ook zijn huidige vrouw én zichzelf. De man was met de vrouw verwikkeld geraakt in een vechtscheiding over de omgangsregeling over zijn zoon. 

Aan de NOS bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken Amerikaanse berichtgeving over de zaak. The New York Post meldt dat de vrouw actrice en kunstenares Linda Olthof uit Deventer is. De schietpartij gebeurde gisteravond in het appartement van de man in de wijk Astoria in stadsdeel Queens. De dader vermoordde ook zijn huidige vrouw, en daarna zichzelf, volgens The New York Post.

De krant schrijft dat de vrouw uit Deventer en haar zoontje twee maanden in New York waren zodat het zoontje zijn vader kon zien. De vrouw was met haar ex verwikkeld in een juridisch conflict over hoe vaak de man hun zoon kon zien. Volgens The New York Post was de vader in april nog een crowdfundingswebsite begonnen om geld in te zamelen om zijn zaak te bekostigen. Olthof zou alleen met hun zoontje terug naar Nederland zijn gegaan toen ze in New York niet genoeg werk vond.

Olthof acteerde onder meer in theatervoorstellingen, gaf les en had in 2008 een rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden.

BRON: THE NEW YORK POST
FOTO: KYLEN BUTTON (TWITTER)

Booking.com