avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde S2 – Week 30

'Dit is door hard werken gekomen. Dit is door je kop vooruit te steken, risico te nemen dingen te gaan doen en gaandeweg ga je opportunities zien.'

Omdat de galblaas van Bart binnen vijf dagen verwijderd moet worden, vertrekt de familie de Weijer zo rap mogelijk richting Nederland. Bart lijkt aardig stoned van de medicatie maar voelt zich gelukkig goed genoeg om te vliegen. Op de twee resorts is het deze week hartstikke druk en zet iedereen zijn beste beentje voor. Welkom bij Week 30 van Helemaal Het Einde! 

De familie Molenaar en Beerens nemen een kijkje bij de bomen op het eiland die ze verkopen. De palmen zien er dan wel vrij verdord en bruin uit, maar daar is volgens Fleur helemaal niets mis mee. Als de kern van de bomen groen zijn, is het fantastisch en leveren ze uiteindelijk geld op. Aangezien de eerste euro’s met de bomenhandel inmiddels verdiend zijn is het hoog tijd om te proosten met een bubbel van de familie Pos! Dat de families nu hun eerste geld hebben verdiend met de bomen, is overigens niet iets dat vanzelf is gegaan, legt Ocke uit. “Dit is door hard werken gekomen. Dit is door je kop vooruit te steken, risico te nemen dingen te gaan doen en gaandeweg ga je opportunities zien.” Jasper: “opportunities zijn kansen, voor de mensen thuis.”

Daar waar de mensen thuis vorige week een uur lang in paniek waren of de vakantiehuisjes op Residencia Palmera op tijd af zouden zijn nadat Bart vanwege zijn galstenen was uitgeschakeld, kan iedereen nu weer rustig ademhalen. De zeven gasten die vakantiehuisjes hebben geboekt zijn namelijk de vriendinnen van Marieke van Berkel. Zij zijn lyrisch over de zelfgebouwde en ingerichte vakantiehuisjes op São Vicente en zeer te spreken over de zelf gevlochten accessoires.  Marieke is dolblij dat ze haar vriendinnen weer om zich heen heeft en dat is te zien. Ze begint er helemaal van te stralen, valt ook haar man Matthijs op. En daar waart Bart en Maaike het belangrijk vinden om voor hun gasten te zorgen op een zeer professionele manier, doen Mathijs en Marieke het deze week lekker op hun eigen manier. En zo duiken de zeven dames de keuken in om zoete aardappels te schillen. Om het diner compleet te maken komen er Nederlandse versnaperingen op tafel: trekdrop, stroopwafels en hagelslag. Marieke moet er een klein beetje van huilen. Dit is liefde!

Creatie van ideeën

Ocke heeft ook deze week weer carrièrenieuws voor de kijkers. Ocke vond het als klein jongetje al heel erg leuk om door woontijdschriften heen te bladeren en beseft zich nu Casa Tambor steeds meer vorm begint te krijgen maar al te goed dat hijzelf degene is die een belangrijke rol heeft gespeeld in de creatie van ideeën. Maar daarnaast is Ocke ook op een maatschappelijke verantwoorde manier bezig. Zo vindt hij het naast zijn eigen successen ook belangrijker dat zijn Afrikaanse medewerkers kansen krijgen en zet hij zich hier dagelijks voor in. Hoe hij dat doet? Door zijn kop vooruit te steken, risico te nemen en dingen te gaan doen; gaandeweg ga je dan opportunities zien.

De afwezigheid van gasten (klanten, zoals Jessica zegt) op Casa Tambor vindt Jasper Beerens wel jammer. Maar volgens Jessica is dat helemaal niet erg, want er kunnen immers nog handgrepen op de deuren in het woonhuis gezet worden. Dus wat nou: geen werk, niets te doen? Opportunities zien. Heeft Jessica van Ocke geleerd. En zo heeft de familie Beerens een plannetje bedacht om meer mensen naar Casa Tambor te krijgen. De stemmen van de tweeling Britt en Floor zijn namelijk luid genoeg om een gehele aankomsthal aan te spreken, dus worden de kinderen ingezet om toeristen  te enthousiasmeren over een feestelijke avond met diner van de grill op het resort.

“What’s in it for me Ocke!?”

Ocke heeft ook niet stil gezeten en heeft zijn Shell netwerk aangeboord. Een Chinese vrouw die Ocke al vijftien jaar kent dacht: “Ocke zit in het vastgoed, laat ik eens een kijkje nemen.” En dat doet ze. Makelaars Ocke en Fleur geven haar een rondleiding en de vrouw is blij verrast met de villa. Nadat ze Ocke heeft gevraagd of mensen in de ruimte zonder ramen en deuren vermoord worden, en het antwoord hierop nee is, zegt ze Ocke toe de Chinese gemeenschap over de panden te informeren. En de volgt haar belangrijkste vraag: “What’s in it for me Ocke!?” Zijn antwoord blijft ons schuldig maar laten we er vanuit gaan dat Ocke de opportunitues nog wel even aan zijn businesspartner terugkoppelt.

Op Casa Tambor is de culinaire feestavond gaande. Britt en Floor hebben hard gewerkt want de tent zit vol! Jaspers vriend Bart is chefkok en zorgt voor heerlijke specialiteiten van de grill. Opvallend is wel dat uitgerekend Jessica er op deze heuglijke avond niet is. Zij is in haar eentje, in het donker, ‘geld’ brengen naar de werknemers. Oké, interessant. Wanneer de babyfoon van de familie Beerens iets teveel lawaai maakt en Jasper hartstikke druk is in de keuken is het veranderingsmanager Ocke die zich ontpopt als babysitter en een kijkje bij het grut gaat nemen. Aangezien de deur op slot is, moet hij de kindertjes Beerens vanuit het raam geruststellen. Die zijn bang omdat ze het gevoel hebben dat er een vreemde man langs het huis loopt. Heel vreemd! Op Tambor is het lekker druk. Er wordt heerlijk gegeten en gedronken en Fleur geniet ervan om borden uit te serveren en de gasten te vertellen dat alle groenten uit eigen tuin komen. Op Residencia Palmera heeft Marieke ook alles onder controle. Ze heeft meerdere gasten en als de patat op blijkt gaat Matthijs gewoon nieuwe halen! Niets aan de hand. Kijk, dat is opportunities zien.

Tot volgende week!

Booking.com