avatar
     
Media

Vrouw bevalt zonder assistentie in achtertuin van vijfde kind

Baby valt op de grond tussen de trampoline en het speelhuisje in, oudere kinderen geven handdoeken aan

Vanochtend viel ons oog op een zeer bijzondere YouTube video. De Duitse Sarah Schmid laat in dit filmpje haar vijfde bevalling zien. Maar liefst 1,4 mensen keken mee hoe Sarah in haar achtertuin, tussen de trampoline en het speelhuisje van de kinderen in, haar zoontje op de wereld zet. Het opmerkelijke aan de video is dat Sarah tijdens de bevalling geen enkele assistentie krijgt. Hulp had ze dan ook niet nodig; ze had voldoende vertrouwen in haar eigen lichaam. En raar vindt ze het al helemaal niet, want volgens haar is een geboorte iets super natuurlijks. 

Haar weeën vangt ze op terwijl ze in het zonnetje op de trampoline van haar oudere kinderen steunt. Als ze voelt dat haar zoontje bijna geboren gaat worden, vraagt ze haar man of de kinderen willen kijken. Zij komen achter de televisie vandaan en zijn erbij als hun moeder op een paar persweeën het hoofdje van de baby geboren laat worden. Al snel volgt zijn lijfje. Niemand vangt de baby op, hij valt letterlijk uit haar, op het zand en gras. De bevalling die Sarah vier keer heeft ondergaan, heet een zogenaamde UC-bevalling, ofwel: Unassisted Childbirth.

Als de baby is geboren blijkt dat de navelstreng is gescheurd waardoor er veel bloed wordt verloren. Manlief maakt zich hier zorgen over, maar Sarah kan zich er niet om bekommeren. Ze wacht tot haar baby gaat huilen, wiegt hem wat heen en weer en pakt uiteindelijk een handdoek van een van haar oudere kinderen aan. Als je onder veel medische begeleiding in het ziekenhuis bent bevallen, kun je je er bar weinig bij voorstellen dat je je kind er in je eigen achtertuin uitwerpt, naakt in de zon, met vier spelende kinderen om je heen. Gelukkig gaat de bevalling goed, begint het kindje vrijwel direct te huilen en treden er geen complicaties op. Sarah blijft van het begin tot het einde superkalm.

Als kijker ervaar je deze video wellicht als schokkend, maar toch vindt Sarah haar bevalling niet vreemd. “Het is het meest natuurlijke en normale ding in de wereld, ik vind het niet vreemd”, zei ze. En sluit de video af met: “Nou, ik denk dat ik me maar even ga douchen…!”

Let op! De beelden in deze video kunnen als schokkend worden ervaren! 

 

Booking.com