avatar
     
News

Moeder Sharleyne vrijgesproken: geen hard bewijs voor doodslag

'Sharleyne Remouchamps (8) werd in de zomer van 2015 dood aangetroffen onderaan de flat waar ze woonde'

De moeder van het overleden meisje Sharleyne, die dood werd gevonden onderaan een flatgebouw in Hoogeveen, is vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie eiste tien jaar cel, maar hierin gaat de rechter niet mee. Zij zegt dat er geen keihard bewijs is dat Hélène J. (38) haar dochter in de zomer van 2015 wurgde en van de flat gooide.

Het achtjarige meisje Sharleyne Remouchamps werd in de zomer van 2015 dood aangetroffen onderaan het flatgebouw in Hoogeveen, waar ze woonde. Het meisje groeide op bij haar moeder die verslaafd was aan alcohol, geldproblemen had en depressief was. Het was de vader van Sharleyne die ervoor zorgde dat de zaak vorig jaar werd heropend. Victor Remouchamps is er namelijk heilig van overtuigd dat zijn ex verantwoordelijk is voor de dood van zijn dochter.

Drie weken geleden eiste het OM tien jaar cel tegen Hélène J. Op basis van onderzoek is het OM van mening dat de vrouw haar dochter wurgde en naar beneden gooide. Op het moment dat het Sharleyne van de galerij viel was alleen Heleen J. thuis met haar. Agenten troffen haar even na de val dronken aan bij haar auto waar ze op zoek was naar sigaretten.

De rechter zegt dat Sharleyne ook van het flatgebouw afgevallen kan zijn of zelfmoord kan hebben gepleegd. Zij zegt dat keihard bewijs voor doodslag ontbreekt. Om deze reden is Hélène J. vrijgesproken.

Booking.com