avatar
     
TV Tip

Jose Rabadán vermoordde zijn ouders én zusje toen hij 16 was

Moordenaar is inmiddels op vrije voet, gelukkig getrouwd en zelf vader van een dochter

In 2000 werd Spanje opgeschikt door een van de ergste moordzaken uit zijn recente geschiedenis: José Rabadán vermoordde beide ouders en zijn jongere zusje met een samoeraizwaard. Hij was toen 16 jaar. Vanavond komt hij aan het woord in de documentaire  I Killed My Family When I Was 16, die te zien is bij ID (Investigation Discovery).

Omdat José Rabadán destijds minderjarig was, werd hij veroordeeld tot zes jaar cel plus twee jaar proefverlof. Daarna verdween hij voor de buitenwereld van de radar. Niemand kreeg ooit te horen wat er precies gebeurd was, want Rabadán zweeg in alle talen. Tot nu. Zeventien jaar na zijn wrede daad treedt hij in de openbaarheid in de documentaire I Killed My Family When I Was 16.

Rabadán leeft inmiddels negen jaar in vrijheid, is getrouwd, heeft een dochter van drie en werkt als een effectenhandelaar. Hij beweert volledig gerehabiliteerd te zijn en wil zijn verhaal vertellen om anderen te behoeden voor de misstappen die hij maakte. De controversiële documentaire wil geen oordeel vellen over Rabadán of het rechtssysteem, maar heeft alleen als doel om de feiten weer te geven. Dit gebeurt door niet eerder bekendgemaakte informatie vrij te geven en door het tonen van interviews met betrokken experts en psychologen én met José Rabadán. Voor het eerst vertelt hij zijn kant van dit schokkende verhaal.

I Killed My Family When I Was 16 is op maandag 2 juli om 22:00 uur te zien op ID.
Booking.com