avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 26

'De Bolognaise Molonaria onderscheidt zich van de bekende, klassieke pastasaus doordat er in deze versie brokken gehakt met kerrie en ketjap zitten' 

Week 26. De mannen van de families van Berkel en de Weijer staan lekker te witten; Bart schildert en Mathijs verft de muren van Residencia Palmera wit. Veranderingsmanager Ocke ontpopt zich deze week als bouwkundig ingenieur, tourguide en Italiaanse chefkok. Welkom bij Helemaal Het Einde- Week 26!

Op Casa Tambor arriveert de eerste betalende gast, maar helaas is het zwembad nog leeg. Ocke weet gelukkig precies uit te leggen hoe het kan dat het zwembad niet naar behoren functioneert en weet de lieve kijkers van dit programma volledig gerust te stellen. “Het kan aan de kwaliteit van de stenen liggen. Het ziet er misschien nog wel erger uit dan het is.”Gelukkig, dat valt weer mee.

Voor gast Wendy is het wel even een tegenvallertje dat ze de ochtend niet kan beginnen met een verkoelende duik. Zij heeft vakantie en heeft nu een hok met een bed en een douche en ze kan aan de bar zitten, maar daar houdt het wel een beetje bij op. Nu ze zichzelf niet kan opfrissen in het zwembad, zit er voor Wendy niets anders op dan het vakantieoord zo snel mogelijk te verlaten en naar het strand te gaan. De volgende ochtend heeft Fleur ontbijtdienst. Ze serveert een assorti van brood, fruit en moesli, maar mocht Wendy nog andere wensen hebben, dan is eigenlijk alles mogelijk. Fleur geeft Wendy twee enorme witte bollen en als ze die opheeft dan valt er weinig meer te wensen, want dan hoeft ze de rest van de dag niet meer te eten en dat weet Fleur ook. Jam is duur, dus de Molenaartjes moeten hier goed op de kleintjes letten. Wendy zit ondertussen alleen in de ontbijtruimte haar immense broden op te knagen, terwijl haar hutje helemaal vol ligt met zand. Ook heeft ze het ijskoud, want het water in de douche is afgesteld op de lokale bevolking; tikkie te koud voor deze Europese dame.

Een kijkje bij een heel bijzonder project op het eiland

De familie van Berkel gaat die lokale bevolking opzoeken. Heel veel families op Kaapverdië ontbijten niet met fruit, brood en moesli; zij hebben in veel gevallen eens geld voor een pak rijst. Ik weet niet of er een sponsordeal is met SOS Kinderdorpen maar als dat wel zo is, dan heeft deze partij een goeie deal met RTL, want Mathijs heeft deze aflevering acht keer gezegd dat hij het belangrijk vindt om iets te doen voor de mensen die het minder goed hebben dan hijzelf. Marieke is blij en dankbaar dat ze een kijkje mag nemen bij een heel bijzonder project op het eiland, waarbij vrouwen zich 24 uur per dag inzetten om voor de arme kinderen op het eiland te zorgen. Ze moet er een traantje van laten en ik denk dat alle moeders die dit programma vanavond kijken precies weten waarom. Wat zijn de verschillen tussen rijk en arm tot groot en wat mogen we toch blij zijn met het luxe leven dat wij hebben.

Jasper Beerens en zijn broer Sander zetten ondertussen een keuken in elkaar. Met een lading steigerhout maken ze een hartstikke leuke kookhoek waarvan ze alleen de schroeven en de handgrepen, de wasbak en de kookplaat hebben betaald. Sander, wil je voor mij ook een keuken bouwen? Ik vind hem prachtig! De drie kinderen krijgen ieder hun eigen meubeltje dat ze mogen beschilderen. Lief!

Ocke voelt zich zienderogen helemaal senang met zijn nieuwe carrière als tourguide

Ocke ontpopt zich deze week als gids, maar zelf gebruikt hij hiervoor liever het internationale woord tourguide. Hij gaat samen met zijn gast Wendy naar Monte Verde, een van de mooiste plekken van Kaapverdië. En weer heeft Ocke het bij het rechte eind, want wat een ongelofelijk prachtig landschap! Ocke weet zijn gast van alles te vertellen over het maandlandschap en Wendy probeert vanuit de auto een man met een ezel vast te leggen met haar Samsung Galaxy. Ocke voelt zich zienderogen helemaal senang met zijn nieuwe carrière als tourguide. Hij weet zonder enige ervaring in deze branche precies hoe hij zich moet gedragen, zo doet hij uit zichzelf een stapje naar achteren als Wendy een foto van het landschap wil maken. Wendy heeft met Ocke gelachen; ze vindt hem leuk en niet stijf en mag nu zelf bepalen hoeveel ze Ocke gaat betalen. Het begint allemaal steeds meer op Bed & Breakfast van omroep Max te lijken.

Na zijn succesvolle eerste dag als tourguide begint Ocke dezelfde dag nog een nieuwe carrière, namelijk als Italiaanse chefkok. De Bolognaise Molonaria onderscheidt zich van de bekende, klassieke pastasaus doordat er in deze versie brokken gehakt met kerrie en ketjap zitten. Fleur kan niet wachten tot de signature dish van haar Ocke op tafel staat. Het ruikt weer eventjes naar het leven in Nederland, die bekende lucht uit de golden cage waarin ze leefden… En die lucht kan tussen het schilderen, verven, persen van jus d’orange, bedden opmaken en zand opvegen soms wel even heel erg lekker zijn.

Tot volgende week!

Booking.com