avatar
     
News

Koningin Máxima: ‘Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ziek en kon niet genezen’

Inés Zorreguieta had al jarenlang psychische problemen en depressieve gevoelens. Ze werd 33 jaar.

Koningin Máxima heeft dinsdag bij een werkbezoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een korte verklaring gegeven over het overlijden van haar jongste zus Inés. Máxima had haar tekst opgeschreven en was zichtbaar geëmotioneerd, maar vond de kracht iets te vertellen over de dood van haar lieve zusje, die ziek was en in Argentinië overleed. 

Koningin Máxima zou het protonentherapiecentrum van het UMCG oorspronkelijk zelf openen om 8 juni, maar was vanwege het overlijden van haar zusje in Argentinië. “Vandaag ben ik weer aan het werk gegaan na een moeilijke tijd. Ik ben eigenlijk blij dat ik dit bezoek aan het protonentherapiecentrum in Groningen heb kunnen doen omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker. Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing.”

“Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden. En ik wil echt mijn hele grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. En ik wil ook danken voor het respect dat iedereen heeft gehad voor mijn familie in deze hele zware periode. Dank, dank”.

Inés Zorreguieta had al jarenlang psychische problemen en depressieve gevoelens. Ze werd 33 jaar.

Booking.com