avatar
     
News

Ouders Anne Faber nemen om 9.00 uur het woord in rechtbank

Michael P. verhuist naar een andere zaal van de Utrechtse rechtbank

Vandaag is het dag twee van de moordzaak Anne Faber in de rechtbank van Utrecht. De ouders van Anne nemen om 9.00 uur het woord. Op verzoek verhuist moordenaar Michael P. op dat moment naar een andere zaal van de Utrechtse rechtbank, waar hij middels een videoverbinding mee kan luisteren. 

Na de slachtofferverklaring van Annes ouders is het woord aan de Officieren van Justitie, die in hun pleidooi stellen welke straf zij voor Michael P. voor ogen hebben. Het Openbaar Ministerie denkt daar 2.5 uur voor nodig te hebben, is te lezen in het Algemeen Dagblad.

Hierna is het aan de verdediging, raadsman Sander de Korte, om zijn visie op de zaak te geven. Hij gaf eerder deze week aan dat hij hoopt dat Michael P. niet wordt veroordeeld voor moord, aangezien hij Anne in een opwelling om het leven gebracht zou hebben.

De Utrechtse Anne Faber (25) verdween op 29 september tijdens een fietstocht. Na een intense zoektocht van dertien dagen werd haar lichaam gevonden in een bosgebied bij Zeewolde. Michael P. heeft Anne verkracht, vermoord en begraven.

“Niet alles is met onderzoek te bewijzen. Wat er precies is gebeurd op die avond, zullen we nooit weten. Het blijft als een horrorscenario door m’n hoofd spelen. In alle scenario’s heeft m’n dochter enorm geleden en is ze eenzaam gestorven.”

Elze van Heeswijk
Moeder Anne Faber

Booking.com