avatar
     
News

Advocaten moordenaar Anne Faber willen voorkomen dat Michael P. voor moord wordt veroordeeld

Want: 'Hij was niet op zoek naar een slachtoffer. Hij heeft dit in een opwelling gedaan.’

De advocaten van Michael P. (28), gaan in de rechtbank pleiten voor tbs voor hun cliënt. Ze hebben dat besloten in overleg met de verdachte van de moord op Anne Faber. De advocaten gaan voor een lange straf, met tbs, maar willen wel voorkomen dat Michael P. voor moord wordt veroordeeld, want: “hij heeft dit in een opwelling gedaan.”

Michael P.  (28) staat maandag in de Utrechtse rechtbank terecht voor de moord en verkrachting van Anne Faber (25) uit Utrecht. Het is niet gebruikelijk dat advocaten van verdachten zelf pleiten om een cliënt tbs, een psychiatrische behandeling in een gesloten kliniek, op te leggen, zegt emeritus hoogleraar strafrecht Theo de Roos in het AD. “Ik ken geen zaken waarin dit eerder is voorgekomen. Maar ik kan het me wel voorstellen. Ook bij de verdachte zelf zal het besef zijn doorgedrongen dat hij geholpen moet worden. Hij zal zijn knopen hebben geteld.”

Lange straf met tbs

Een van de twee advocaten van Michael P.: “Hij heeft een uitgebreide bekentenis afgelegd bij de politie. Hij wil zelf ook graag weten waarom hij in staat is dit soort dingen te doen. Dan is het niet logisch om tegen tbs te pleiten. We gaan uit van een lange straf mét tbs.”

Advocaten De Korte en Dorrestein willen proberen te voorkomen dat Michael P. voor moord wordt veroordeeld. “Hij heeft verklaard dat hij niet op zoek was naar een slachtoffer. Hoe het volgens hem precies is gegaan, horen we maandag in de rechtbank. Het is niet aan mij om daar nu op vooruit te lopen. Maar toen hij uit Den Dolder vertrok, had hij helemaal geen plan in die richting.”

Booking.com