avatar
     
Media

Het is bijna zover: het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

'Om 13.00 uur (Nederlandse tijd) kun je de huwelijksplechtigheid volgen op NPO1'

Vandaag is het zover! Het is de dag van de royal wedding van het jaar; die van prins Harry (33) en zijn grote liefde Meghan Markle (36) die bekend is van haar rol in de serie Suits. Vanaf kwart over twaalf kun je op NPO1 meegenieten van de bruiloft. De officiële huwelijksplechtigheid start rond de klok van één uur. 

Het huwelijk van Harry en Meghan vindt plaats in de Sint George’s Chapel in Windsor Castle, op zo’n tweeënhalf uur rijden van Londen. In dezelfde kapel is Harry in 1984 gedoopt. Als je nu van de spanning al vroeg wakker bent en nog meer wil zien, dan kun je straks naar BBC kijken; hier begint de live uitzending al om tien uur. 

De belangrijkste tijden:
12.20 uur aankomst royal family bij Sint George’s Chapel
12.45 uur aankomst prins Harry
12.55 uur aankomst koningin Elizabeth
12.58 uur aankomst Meghan
13.00 uur start huwelijksplechtigheid
14.00 uur rondrit in koets

Eerder deze week werd bevestigd dat Meghans vader Thomas Markle helaas niet bij het huwelijk aanwezig kan zijn, vanwege een hartoperatie die hij pas geleden onderging. Meghan heeft zelf haar schoonvader gevraagd haar weg te geven aan Harry en daarom zal prins Charles Meghans vader vandaag vervangen. 

Tot kwart over drie kun je blijven genieten van de live-uitzending op NPO1. Nog heel even wachten dus en dan weten we we hoe de jurk van Meghan eruit ziet en kunnen we (hopelijk) een traantje wegpinken bij een prachtige koninklijke kus… Wij kunnen zelf in elk geval niet wachten!

Booking.com