avatar
     
News

Boeing 737 neergestort op Cuba, ruim 100 doden

Buitenlandse Zaken doet onderzoek naar Nederlandse slachtoffers

Tags: ,

Op Cuba is een passagiersvliegtuig neergestort. De Boeing 737 crashte kort na het opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí bij Havana. Bij de crash zijn meer dan honderd mensen om het leven gekomen. 

Het gaat volgens de Cubaanse tv om een toestel van de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación. Het vliegtuig was op weg naar de stad Holguín toen het door onbekende oorzaak neerstortte in een veld. Ruim honderd mensen zijn om het leven gekomen door de vliegtuigcrash op Cuba. Het toestel met circa 114 inzittenden stortte vrijdag kort na het opstijgen neer op het eiland. Drie inzittenden zouden de crash hebben overleefd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zoekt uit of er Nederlanders betrokken zijn bij de vliegtuigcrash op Cuba. Het ministerie volgt de situatie op de voet, twittert het departement.

Booking.com