avatar
     
TV Tip

Heeft het nut om vitaminepillen te slikken?

Marlijn en Ersin geven je het antwoord in de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Broodje Gezond'

Zijn fruitsuikers gezonder dan ‘normale’ suikers? Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond voor je? En is roomboter beter dan margarine? In Broodje Gezond onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin over allerlei producten en wij zijn blij dat er vanavond een nieuw seizoen start. Met in de eerste aflevering het onderwerp waarover nog altijd veel onduidelijk is: vitaminepillen.

Sommige mensen slikken ze het hele jaar door, andere mensen kiezen alleen in de winter een multivitaminepil. En dan heb je nog mensen (vrouwen) die bepaalde vitamines slikken, zoals B12 voor een bos glanzend en gezond haar. In Broodje Gezond onderzoeken Marlijn en Ersin of het nu zin heeft: vitaminepillen slikken.

Ersin laat in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat langs bij een pillenfabrikant om te achterhalen waarom de percentages in een vitaminepil zo hoog zijn. Marlijn loopt samen met een voedingswetenschapper het aanbod van pillen door, waarom is de ene pil nu zoveel duurder dan de andere?

Broodje Gezond, maandag 14 mei om 21.00 uur op NPO 3.

Booking.com