avatar
     
News

Drama in Wenen: meisje (7) vermoord en in container achtergelaten

'Meisjes was vrijdagmiddag voor het laatst gezien op de binnenplaats van het appartementencomplex waar ze met haar moeder woonde'

Een verschrikkelijk drama in Oostenrijk: in Wenen is een zevenjarig meisje dat sinds vrijdag vermist was dood aangetroffen in een vuilcontainer. Vuilnismannen ontdekten het meisje zaterdagochtend; zij zagen een voet uit een plastic tas steken. Het Oostenrijkse meisje is met messteken in haar hals om het leven gebracht en daarna gedumpt in een container. 

Het zevenjarige meisje is vrijdag rond de klok van drie uur ‘s middags voor het laatst gezien op de binnenplaats van het appartementencomplex waar ze met haar moeder woonde. Toen ze na het spelen met vriendjes niet thuis kwam, schakelde haar familie de politie in. Er werd massaal gezocht naar het meisje, maar ze werd niet gevonden. Tot vuilnismannen zaterdagochtend een gruwelijke ontdekking en haar dode lichaam vonden in een container. Omwonenden en familieleden hebben bloemen, speelgoed, kaarten en kaarsen neergelegd op de plek waar ze is gevonden.

Het meisje is gestorven aan een messteek in de hals. De moord doet Natascha Kampusch (30) huiveren. Zij werd zelf op 10-jarige leeftijd ontvoerd in Wenen en zat vervolgens acht jaar gevangen bij haar ontvoerder. “Ik stel mezelf de vraag niet meer waarom er zulke vreselijke dingen in de wereld gebeuren”, schrijft ze op Twitter. “Mijn diepe medeleven met de familie van het meisje.”

 

Booking.com