avatar
     
Lifestyle

Dit gebeurt er als kinderen een plant pesten…

'Fantastisch experiment van Ikea laat zien wat pesten met planten en mensen doet' #SayNoToBullying

Het is het Zweedse woonwarenhuis Ikea die een fantastisch experiment bedacht voor op een grote school met heel veel leerlingen. Ikea zette er twee planten neer en vroeg de kinderen om de ene plant uit te schelden en de andere plant te complimenteren. Het resultaat van dit experiment laat kinderen inzien hoe belangrijk het is om positief en leuk met elkaar om te gaan. 

Pesten kan iemands leven voorgoed verzieken en daarom vond Ikea het tijd voor een sociaal experiment dat indruk maakt. De twee planten die neer werden gezet op een school kregen beide evenveel water, waren geplant in dezelfde potgrond en hadden een zelfde soort plek. Dertig dagen lang deden de leerlingen van de school wat ze werd gevraagd: de linkerplant moest stelselmatig uitgescholden worden, de rechterplant moest gecomplimenteerd worden. 

Het resultaat is bizar. De plant die liefde kreeg groeide en zag er gezond uit, terwijl de plant die werd uitgescholden na dertig dagen was verwelkt. Hoe het kan? Niemand snapt het, maar de boodschap zegt genoeg… 

#SayNoToBullying

BRON: IKEA

Booking.com