avatar
     
Food

Pluk 1200 blauwe bessen van één bessenstruik

'Blauwe bes Berry Bux, Jelly Bean, Pink Breeze, Peach Sorbet en braam Baby Cakes uit eigen tuin'

Smakelijk tuinnieuws! BrazelBerry introduceert de Berry Bux in Nederland. Het is een sierplant die sterk op een buxus lijkt. In het voorjaar zit de Berry Bux vol bloesem en in de zomer vol blauwe bessen. Die zijn supergezond en zitten boordevol vitamine A, B en C en antioxidanten. Eén Berry Bux kan zo’n 1.200 blauwe bessen produceren. 

Iedereen die regelmatig een handje blauwe bessen door zijn yoghurt, havermout of smoothie gooit weet dat deze duurder zijn dan bananen, peren of appels. De winterharde Berry Bux is dus een ideale plant om aan te schaffen als je uit je eigen tuin bessen wil gaan eten. De plant wordt zo’n vijftig centimeter hoog, heeft een compacte groeivorm en blijft het hele jaar groen.  In april verschijnt de bloesem en in juli komen de eerste bessen tevoorschijn. Als deze blauw kleuren, zijn ze rijp en kun je ze naar hartelust plukken. Door de sierlijke vorm van de Berry Bux kun je ‘m behalve in potten ook in de volle grond planten.

Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry. De sierplanten kenmerken zich door een compacte groeivorm in combinatie met een overvloedige vruchtenproductie. De collectie bevat naast de Berry Bux ook de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’ en de braam ‘Baby Cakes’. Alle BrazelBerry-planten zijn winterhard en worden gekweekt in Nederland.

De Berry Bux is, net als alle andere BrazelBerry-planten, oersterk en vraagt weinig verzorging. Zet ‘em op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Voorkom dat de kluit uitdroogt en voeg eens per twee weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater. Staan de planten in een pot? Zorg dan wel dat overtollig water weg kan vloeien. Bijvoorbeeld door een gat in de bodem van de pot of door gebruik van hydrokorrels. Door de compacte vorm van de Berry Bux is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takjes knip je gewoon af.

De nieuwe Berry Bux is verkrijgbaar vanaf € 19,90 bij diverse tuincentra.
Kijk voor meer informatie en tips op www.brazelberry.nl.

Booking.com