avatar
     
News

Jongetje (5) overleden door grote brand in woonwagen

'Het kind is door de brandweer uit de woning gehaald en is waarschijnlijk overleden door de extreme hitte en rookontwikkeling'

Een jongetje van vijf is woensdagochtend om het leven gekomen bij een brand in een woonwagen in Arnhem. Het kind is door de brandweer uit de woning gehaald en is waarschijnlijk overleden door de extreme hitte en rookontwikkeling.

De vader van het kindje is de woonwagen ingegaan om het leven van zijn zoontje te redden, maar dit lukte hem niet. Het jongetje is in de ambulance op weg naar het ziekenhuis overleden. De vier andere gezinsleden konden op tijd uit de brandende woning komen. Bij de brandzijn wel de huisdieren van het gezin, twee honden en een kat om het leven gekomen.

Buurtbewoners zijn geschokt door de fatale brand. Ook voor de hulpdiensten is het overlijden van het kind een grote klap, zegt brandweerwoordvoerder René Bierman. Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Het vuur is inmiddels onder controle, maar er wordt nog wel nageblust. Daarna gaat de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De woonwagen kan als verloren worden beschouwd.

BRON: AD

Booking.com