avatar
     
Blogs

De haat-liefdeverhouding met mijn lichaam

'Als controlefreak en perfectionist, kan ik enorm gedisciplineerd zijn. Maar op dit vlak lijkt mij het maar niet te lukken...'

De grootste haat-liefdeverhouding die ik heb, is toch wel met mijn eigen lichaam. Ik kan ‘s avonds vol zelfvertrouwen mijn bed instappen en denken… Het is goed! Ik mag er zijn, mét mijn rondingen. De volgende ochtend lijk ik als iemand anders te ontwaken en is er niet veel meer over van die positieve gedachten. Mijn spiegelbeeld schreeuwt… Loop gauw door!

Het is een vrouwendingetje… I know! Maar toch hoop ik op een punt te komen, dat ik vrede kan hebben met hoe ik eruit zie. Niet die constante strijd te voelen bij alles wat ik in mijn mond stop. Ik merk dat de momenten waarop ik mijn lijf waardeer, steeds vaker voorkomen. Gelukkig is er ook een verandering in de modewereld gaande. Alhoewel ik mij regelmatig bij een plussize model, toch iets heel anders voorstel. Toch vind ik het mooi om te zien… Knappe, sterke vrouwen met een maatje meer, die zelfvertrouwen uitstralen en er prachtig uitzien.

Sporten is nooit echt mijn hobby geweest en ik hou nu eenmaal van lekker eten… Wie niet!? Ik ben een bourgondiër en eten staat voor mij gelijk aan gezelligheid. Op die momenten kan ik er ook echt van genieten. Wanneer ik eet uit emotie is dit een heel ander verhaal. Ik raak de tel kwijt na het zoveelste koekje of proef niet eens echt wat ik naar binnen stop. Het snaaien tussendoor heb ik dan als sport verheven. En dat schuldgevoel… Dat eeuwige schuldgevoel!

Gek eigenlijk, want als controlefreak en perfectionist, kan ik enorm gedisciplineerd zijn. Maar op dit vlak lijkt mij dat maar niet te lukken. Ik heb er ook echt geen verstand van en denk soms dat ik met een eierkoek al goed bezig ben… En bedankt Sonja!Het is en lijkt een strijd te blijven, waarvan ik zo graag de bijl eens zou begraven. Ik hoop een manier te vinden om op gewicht te blijven en tegelijkertijd vrede te hebben met mijn eigen lichaam. Ik hoef geen maatje 36, maar wel graag het tevreden gevoel en de bijkomende zelfverzekerdheid.

Mijn lichaam… Het heeft mij ook zoveel gegeven. Twee mooie meiden zijn het bewijs. De sporen daarvan, ze zijn ze meer dan waard en herinneren mij aan de mooiste taak die ik in dit leven heb mogen vervullen. Ik wil ze met trots dragen in plaats van me ongemakkelijk te voelen en me ervoor te schamen.

Ik heb nog een aardige taak liggen om de relatie met mijn lijf te verbeteren. Ik moet niet te streng zijn voor mijzelf of te snel willen. Ik wil genieten en alle energie die ik heb, stoppen in die dingen die mij blij maken… Gevalletje, liever te dik in de kist, dan een feestje gemist!

Booking.com