avatar
     
Food

Bietentaartjes met blauwe kaas en walnoten

Uit: 'Slim zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten'

In augustus verscheen het nieuwe kookboek van Karin Luiten: ‘Slim zonder pakjes en zakjes’. In dit compacte, vierkante boek staan meer dan 200 recepten en wij zijn groot fan. Waarom? Het is geen kookboek is dat je alleen uit de kast pakt wanneer je iets chics wil maken voor een etentje met gasten, maar een boek dat je elke dag kunt gebruiken en je inspireert als je het zelf even niet meer weet. We love it!

In Karins nieuwste boek vind je basisrecepten voor een snelle tomatensaus, groene curry pasta, boemboe of pesto, maar ook een groentesoepcursus, dus zelfs als je helemaal niet kan koken, wordt dit boek je nieuwe beste vriend. Kun je wel koken maar pak je uit gemak voor bepaalde gerechten nog een zakje kruidenmix? Dat is verleden tijd als je dit boek in huis hebt.

Aubergine, courgette, doperwten of bonen in huis?


Naast de basisrecepten en tips voor een goede voorraadkast helpt Karin je in dit boek om efficiënt boodschappen te doen en geen voedsel weg te gooien. Er zijn negentien hoofdstukken die genoemd zijn naar groenten: aubergine, courgette, doperwten of bonen in huis? Pak het juiste hoofdstuk erbij en je vindt een aantal makkelijke recepten voor heerlijke maaltijden.

Met de bietjes uit onze eigen moestuin kunnen we ineens alle kanten op: maken we bietterballen? Bietenspread met mierikswortel? Geroosterde bietjes? Bietjesrisotto? Bietenblini’s? Allemaal lekker, maar wij kozen voor de bietentaartjes met blauwe kaas en walnoten. Het kost je slechts tien minuten om de bietentaartjes te maken, daarna moeten ze 25 minuten in de oven. Het heerlijke recept voor dit hartige taartje met bietjes mogen we met onze lezers delen!

Wat heb je nodig?


4 plakjes diepvriesbladerdeeg 2 à 3 kleine rauwe bietjes
40 g blauwe kaas
4 tl dijonmosterd
20 g walnoten
± 4 el vloeibare honing (knijpfles) 1 ei(dooier)
paar takjes peterselie
zout & peper uit de molen

Wat moet je doen?

* Oven voorverwarmen op 200 °C.
* Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op een met bakpapier beklede bakplaat.
* Snij met een mesje de vier hoekjes eraf tot je een rondje overhoudt, of laat ze gewoon lekker vierkant, als je dat te veel gemuts vindt.
* Kwast een randje van 1 cm in met wat losgeklopt ei(dooier).
* Prik het deeg daar binnen een paar keer in met een vork en besmeer met een dun laagje mosterd.
* Schil de biet en snij met de kaasschaaf/dunschiller in flinterdunne plakjes. Verdeel in een waaier over het deeg.
* Bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas en walnoten plus flink wat peper uit de molen.
* Knijp over elk wat honing uit.
* Bak ze iets onder het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en krokant. Check vooral even of de onderkant van het deeg gaar is.
* Garneer met wat peterselie.
* LEKKER MET: Een kleine groene salade erbij.

Eet smakelijk!

Booking.com