avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde S2- Week 14

Ocke geeft deze week zelf antwoord op de veel gestelde kijkersvraag 'Wat doet Ocke allemaal?!'

Jaspers zomerhitje is gemixt. Jasper: “Jessica, wat vind jij ervan? Jessica: “Nu hoor je jou heel goed. Tsja, normaal staan we in een drukke kroeg.” Tijd om ons pa te bellen in Brabant om te kijken wat hij ervan vindt. Ons pa: “Het is voor mij niet om aan te horen. Ritmisch gezien was het gewoon goed maar ik heb er niets mee.” Welkom bij Week 14 van Helemaal Het Einde!

Ocke is op weg naar de bouwplaats. De families Beerens en Molenaar hebben binnenkort een graafmachine nodig om gaten te graven voor de septictanks. Ocke: “Ik wil eens even kijken of er nog over de prijs te praten valt.” De prijs is €45,-  voor een uurtje en daar probeert Ocke met zijn snelle slimme babbel gewoon eventjes €36,- van te maken. Uiteindelijk wordt het €40,-. Ocke is hartstikke tevreden want: ‘met elke euro die hij eraf kan lullen is hij blij.’

De Nederlandse vrijwilliger Ashley past een avondje op de kinderen want Ocke en Fleur hebben eindelijk weer eens een diner buiten de deur. Ocke tegen de kinderen: “Vinden jullie het goed dat papa en mama een hapje gaan eten?” In het restaurant hebben de twee een opbouwend functioneringsgesprek. Fleur: “Ik heb je natuurlijk wel eens gezegd dat ik er nog iets bij wilde doen, maar ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moest halen.” Ocke: “Dus, wat zeg je daarmee?” Ondertussen gaat Jasper langs bij zijn nieuwe Kaapverdiaanse mattie Anildo. Samen sporten en stijve pap eten! Ik vind het geweldig om te zien dat Jasper ondanks zijn harde werken zo ontzettend vrolijk blijft, goed inburgert, nieuwe vrienden maakt en naast zijn fysieke job ook nog werkt aan een gespierd lichaam. 

Romantiek


Marieke van Berkel mist haar leven in Nederland. Matthijs mist specifiek één ding aan zijn leven in Nederland en dat hij heel mooi weet te omschrijven: “Er zit één tentdoek tussen waar de kinderen slapen en waar wij slapen. Alles is gehorig. Wij kunnen ze horen en zij kunnen ons horen. Soms is het fijn als je iets meer vrijheid hebt in hoe je man en vrouw bent en je tijd samen doorbrengt.” Het maakt in deze serie gelukkig niet zoveel uit als de kandidaten de zaken niet benoemen: dan doet de voice over het gewoon! Zo weet hij ons deze week te vertellen dat zowel bij Jessica Beerens als Fleur Molenaar de romantiek in de tent ver te zoeken is. En dat is de reden dat ze er lekker op los flirten met Afrikaanse mannen die lekker ruiken. Just so you know.

De van Berkels krijgen vrienden uit de kerk in Nederland op bezoek. Matthijs vertelt zijn vriend over zijn prestigeuze fotoproject. Matthijs fotografeert met zijn smartphone Kaapverdianen die hij een euro geeft en gaat de foto’s in Nederland proberen te verkopen. Het vrouwtje dat hij op de foto zet heeft volgens mij niet helemaal door waarom ze op de foto moet en vervolgens een fooitje in haar hand gedrukt krijgt, maar de vriend van Matthijs vindt het wel heel tof om te zien hoe Matthijs iets betekent voor de gemeenschap.

Bescheiden rol


Hoogtepunt van de aflevering: Ocke geeft deze week zelf antwoord op de veel gestelde kijkersvraag ‘Wat doet Ocke allemaal?!’ Ocke op camera: “De dingen die ik hier doe: ik zorg dat de materialen er zijn. ‘s Ochtends spreek ik met de mensen door wat ze gaan doen die dag zodat niemand loopt te scharrelen en niet weet wat hij moet doen. En ik assisteer waar mogelijk hier, ik heb een bescheiden rol en dat is het supporter van anderen en dat is helemaal prima.” Het is volgens Ocke gewoon ook heel mooi om iets te creëren met een groep mensen.

Ook Fleur heeft een supporterde rol. Toekijkend: “Jasper stolt dat spul nog ofzo? Ik kan nu nog door het plafond heenkijken!” En dan: “Ik word aan alle kanten aangevallen door cement!” Echt bizar, ga je als opzichter even naar de bouwplaats, lopen er allemaal mensen rond die van alles vies maken en die met materialen werken die vlekken maken op je kleding. Zo asociaal! Ook Ocke loopt tegen hetzelfde probleem aan. Heel bizar dat mensen er op de bouwplaats totaal geen rekening mee houden om het allemaal een beetje netjes te houden als jij daar in je leuke nette zomerkleding ten tonele verschijnt. Hopelijk gaan ze daar binnenkort eens even een beetje rekening mee houden.

Tot volgende week!

Booking.com