avatar
     
News

Home Is Where The Heart Is

Winkelketen Xenos verdwijnt langzaam; meeste filialen omgebouwd naar interieurwinkelketen 'Casa'

Tags: , ,

De winkel Xenos is straks niet meer in iedere stad of winkelcentrum te zien. Op korte termijn wordt bijna twee derde van de filialen omgebouwd naar de interieurwinkelketen Casa. Kleine troost voor de echte grote fans: ongeveer zestig Xenos winkels blijven voorlopig bestaan. 

Casa heeft momenteel vijfhonderd winkels in acht Europese landen en is momenteel nog niet in Nederland actief. De keten is eigendom van de familie Blokker en krijgt er in Nederland circa 110 filialen en 1900 medewerkers bij. Het ombouwproces moet voor de zomer van volgend jaar zijn afgerond.

De familie Blokker neemt zelf het roer over bij de resterende zestig filialen van Xenos die in ieder geval voorlopig de merknaam blijven voeren. De activiteiten van het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Xenos in Waalwijk zullen worden afgebouwd en naar verwachting voor de zomer van 2019 worden stopgezet. Daarbij worden 180 banen geschrapt. Daarna wordt de bevoorrading uitbesteed.

De eerste vijftig CASA-winkels zullen voor het einde van dit jaar hun deuren openen. Wij zeggen Live Love Laugh, want: Home Is Where The Heart Is…

Booking.com