avatar
     
Talk

“Zo’n klein kontje…!”

Rond lunchtijd liepen er ineens twee zakenmannen achter mij. 'Van de voorkant dacht ik wauw' zei de ene, 'maar toen ik die achterkant zag'...

Rond lunchtijd liepen er ineens twee zakenmannen met een kaascroissant in de hand achter mij. “Van de voorkant dacht ik wauw” zei de ene, “maar toen ik die achterkant zag… Dat is gewoon niets voor mij. Uiteindelijk past dat niet bij me. En is het denk ik niet wat ik wil.” Ik bekeek snel welke spijkerbroek ik aan had, terwijl ik stoïcijns doorliep. “Zo… Zo’n klein kontje…!” zei de ander. “Ja! Héél klein ja!” bevestigde de collega. Héél klein?! Ze zouden het positief kunnen bedoelen, maar zo en public besproken worden door twee zakelijke nerds in pak, dat beviel me niet.

Ik besloot me om te draaien om de mannen in de ogen te kunnen kijken. Op het moment dat ik dat deed zag ik de heren samen naar een iPad mini staren. “Jajaja, dat is toch wel al een stuk beter…” zei de een nu goedkeurend. “Voor een type in die klasse dan!” viel zijn collega hem bij. Het moest niet gekker worden. Ik bekeek de mannen zorgvuldig. En keek daarna om me heen. Geen babe in de wijde omgeving te bekennen. Ze hadden het over auto’s.

Booking.com