avatar
     
News

Vriendin Yolanthe komt om bij vliegtuigcrash in Iran

Turkse privéjet met groep vriendinnen die vrijgezellenfeest vierden in Istanbul gecrasht in bergachtig gebied

Een Turkse privéjet met elf mensen aan boord is zondag gecrasht in het zuidwesten van Iran toen het onderweg was van de Verenigde Arabische Emiraten naar Istanbul. Aan boord waren acht vriendinnen die een vrijgezellenfeest vierden en drie bemanningsleden. 

Het vliegtuig is volgens de nieuwswebsite Asriran zo’n 370 kilometer ten zuiden van de Iraanse hoofdstad Teheran gecrasht in bergachtig gebied. Volgens ooggetuigen die de crash zagen gebeuren, zouden er vlammen uit de motoren van het vliegtuig komen voordat het crashte. Het toestel zou tijdens een zware regenbui een berg hebben geraakt en daarna in brand zijn gevlogen. Volgens een Turks persbureau gaat het om een Bombardier CL604 met de code TC-TRB op de vleugel.

Aan boord van het vliegtuig dat eigendom is van de Basaran Holding was de erfgenaam Mina Basaran, die afgelopen week naar Dubai afreisde met een groep vriendinnen voor haar vrijgezellenfeest. Mina zou aan het einde van deze maand trouwen. Op haar Instagrampagina postte ze de afgelopen dagen vrolijke foto’s van zichzelf en haar vriendinnen, feestend en genietend. Ook zijn er foto’s te zien van Mina bij en in het vliegtuig, met in haar hand hartvormige ballonnen. De laatste Instagram story die Mina plaatste was vanavond nog te zien: samen met haar vriendinnen genietend van een concert van de Britse popster Rita Ora in een nachtclub in Dubai. De jonge vrouwen hadden op dat moment nog geen idee van het afschuwelijke drama wat zich niet veel later zou afspelen.

Op Instagram laat Yolanthe Sneijder- Cabeau weten het verdrietige nieuws te hebben vernomen dat haar vriendin Mina is omgekomen bij een vliegtuigcrash. Ze schrijft: ‘My sweet Turkish friend Mina died when her plane crashed today. I can’t find words to describe how intense sad I feel. I can’t even believe I’m writing this message now. She was greatly loved and admired. She carried a heart of an angel. No words nor deeds can take away the pain and sorrow of her family. May God rest her beautiful soul in peace and bring strength to the sweet Basaran family. My heart and prayers are with her and her family and all her beloved ones and all the other lovely girls that where in the plane with her. Mina sweetheart angel I will miss you…’ 

💃🏼💃🏼💃🏼 #minasbachelorette #bettertogether @buguniform

Een bericht gedeeld door Mina Başaran (@minabasaran) op

Booking.com