avatar
     
Blogs

Als je geen afstand kan doen van spullen

'Al die impulsaankopen die ik in mindere periodes heb aangeschaft, om even dat fijne gevoel te ervaren... de deur uit!'

Soms zit het mee en soms zit het tegen… De laatste tijd zijn er gelukkig steeds minder voorbips dagen. Ik blijf mij bewust van mijn valkuilen, maar weet steeds beter deze te omzeilen of anders te benaderen. En nu is een slechte dag een voorbipsdag, een gewone voorbipsdag en geen begin van een langere rotperiode. Dat is zo fijn om te merken… Er komt altijd weer een nieuwe dag! Nieuwe ronde, nieuwe kansen…


Ik weet inmiddels dat ik erg hecht aan regelmaat en dat sociaal zijn en me-time in balans moet zijn. Door mij hier zoveel mogelijk aan te houden, merk ik dat ik meer energie overhoud voor de dingen die moeten gebeuren, maar ook zeker voor de dingen die ik zelf graag wil doen. Die ik dan vervolgens ook zonder schuldgevoel kan doen, want ik heb mij ook al nuttig gemaakt. Ik kom tegenwoordig op plekken in huis waar ik de afgelopen twee jaar niet geweest ben. Ik hou tijd en energie over voor extra klusjes, naast de dingen die toch al dagelijks moeten gebeuren.

Eigenlijk kan bij ons thuis altijd wel iemand onverwachts aankomen, even los van of ik dit leuk vind,  zullen ze nooit terechtkomen in de rotzooi. Chaos in je huis is chaos in je hoofd… Hmm, het opruimen heeft bij mij niet helemaal geholpen, maar anders was het misschien nog erger geweest allemaal. Ik hou van een opgeruimd huis, alleen achter de kastdeuren, in de garage, achter de schotten vind je bij mij thuis verzamelingen van herinneringen. Ook al zag ik die spullen niet dagelijks, toch voelden ze aan als een last. Ik merkte dat ik geen afstand kan doen van spullen, vanwege de angst om met de spullen de herinneringen weg te gooien.

Nieuwe herinneringen


Nu ik steeds meer energie krijg, heb ik de behoefte om ook op dit vlak orde op zaken te stellen. De afgelopen weken ben ik  flink aan het ruimen geweest en zijn er een hoop spullen richting de kringloop gegaan of verkocht. Nooit had ik kunnen denken dat dit ook echt zou voelen als een last die van mijn schouders is afgevallen. Al die impulsaankopen die ik in mindere periodes heb aangeschaft, om even dat fijne gevoel te ervaren… de deur uit! Babyspullen van de meiden… de deur uit! Te kleine kleren van de meiden… de deur uit! Het begin is er. Ruimte in je huis is ruimte in je hoofd! Ruimte voor nieuwe, mooie, fijne herinneringen..

Booking.com