avatar
     
Stories

Campagne ‘It won’t stick’: vrouwen, help elkaar.

Marlijn Weerdenburg (34): 'Ik heb mijn hele leven gedacht dat ik te dik was. Mijn heupen waren te breed, mijn billen te dik, mijn buik niet strak genoeg.'

Op Internationale Vrouwendag 2018 was onze belangrijkste boodschap dat we vrouwen om ons heen moeten steunen in plaats van veroordelen. Vandaag delen we graag de video die regisseur Basha de Bruijn samen met creative directors Michael Kouwenhoven en Dimitri Hubregtse maakte. Het is een aangrijpende film van slechts 1 minuut en 22 seconden voor een bijzondere campagne: It won’t stick. In de film zijn 24 krachtige vrouwen te zien die een belangrijke boodschap hebben…

Als vrouwen onderling elkaar niet helpen, steunen en omhoog tillen, hoe gaan we dan ooit gelijkheid bereiken? Vrouwen roddelen vaak over elkaar en bekritiseren elkaar maar al te graag. Over de keuzes die andere vrouwen maken in relaties, opvoeding en vriendschappen. Over hoe andere vrouwen eruit zien en wat voor werk ze doen. Over hoe andere vrouwen hun leven inrichten. Het is hoog tijd dat we hiermee stoppen.Regisseur Basha de Bruijn en creative directors Michael Kouwenhoven en Dimitri Hubregtse lanceren een online campagne met precies deze boodschap: steun elkaar. En als je dan toch te maken krijgt met negatieve shit: fuck it. Trek je er niets van aan. Het viel Basha op dat vrouwen online elkaar vaak afmaken. Zoals het commentaar wat Victoria Beckham kreeg naar aanleiding van de liefdevolle foto waarop ze haar dochtertje op haar mond kuste. De hatelijke comments waren veelal van vrouwen, ook van andere moeders.

Prachtige vrouwen


Het motto van de campagne is: “Whatever dirt you throw at me. It won’t stick.” In de film zijn 24 prachtige vrouwen te zien. Een van hen is actrice, presentatrice en zangeres Marlijn Weerdenburg. Zij schrijft op de bijbehorende website: “Ik heb mijn hele leven gedacht dat ik te dik was. Mijn heupen waren te breed, mijn billen te dik, mijn buik niet strak genoeg. Tot ik zwanger werd. Ik had mijn gewicht niet meer onder controle, mijn lichaam veranderde omdat er een kind in mij groeide. Mijn lichaam droeg nieuw leven. Een wonder.”

“De putten in mijn benen, mijn dikker wordende benen en buik, het kon me gestolen worden. Want wat was ik trots op mijn lichaam. Waarom was ik al die jaren, al vanaf kinds af aan zo streng geweest voor mezelf. En zo haatdragend over mijn lijf. Toen mijn baby na 17 uur weeën op de wereld kwam, huilde ik van geluk, van de shock, maar ook van het ongeloof. Dat dit mogelijk was. Mijn lichaam kon het grootste, mooiste wat er bestond. Een kind ter wereld brengen. Vanaf dat moment ben ik mijn lichaam met respect gaan behandelen. En met liefde. En met trots.”

Mooier en gelukkiger


Wij zijn heel blij met deze prachtige film en delen hem dan ook graag met je. Het is een film die je aan het denken zet: waarom zouden we elkaar in godsnaam afvallen, als we elkaar ook kunnen helpen en steunen? Uiteindelijk worden we hier allemaal mooier en gelukkiger van. Kleine moeite, heel groot plezier.


BRON: ITWONTSTICK

Booking.com