avatar
     
News

Ben ‘Opa Bol’ Hulsman overleden

De acteur werd bekend van zijn rol als opa Willem Bol in de VARA-serie 'Oppassen!!!' en is 86 jaar oud geworden

Ben Hulsman is vandaag overleden in zijn woonplaats Amsterdam. De acteur werd bekend van zijn rol als opa Willem Bol in de VARA-serie ‘Oppassen!!!’ en is 86 jaar oud geworden. 

Oppassen!!! was tussen 1990 en 2003 op televisie te zien. Ben Hulsman speelde de linkse opa Willem Bol die samen met de deftige, conservatieve opa Henry Buys, zijn kleinkinderen opvoedde, omdat de ouders het te druk hadden met hun werk. Er werden maar liefst 321 afleveringen van de comedyserie uitgezonden.

De acteur kwam uit een Amsterdamse artiestenfamilie. Vanaf 1958 was hij op televisie te zien, in series als ‘t Schaep met de 5 pooten, Swiebertje, Hollands Glorie, Zeg ‘ns Aaa en Baantjer. Ook had hij figurantenrollen in films als Joep Meloen en Een vrouw als Eva.

De andere opa uit Oppassen!!!, gespeeld door Coen Flink, overleed in 2000.

Booking.com