avatar
     
News

Waarom mannen met griep denken dat ze doodgaan

'Liefje ik voel echt een hele erge druk boven mijn oog. Het doet echt zoveel pijn...'

“Liefje ik voel echt een hele erge druk boven mijn oog. Het doet echt zoveel pijn…” Zucht. Mannen die zich niet lekker voelen, die kennen we allemaal wel. Toch?

Ze halen hun snotneus op alsof de wereld elk moment kan vergaan en kijken je met waterige puppy ogen aan alsof het vreemd is dat je nog niet in verpleegsterskostuum verse groentesoep staat te bereiden. De meeste mannen denken oprecht dat er een reële kans is dat ze sterven als ze last hebben van verkoudheid of griep. Ze zijn geneigd ieder pijntje dat ze voelen heel specifiek te benoemen. Wel blijven ze in veel gevallen roken en weigeren ze paracetamol of neusspray te nemen. Waarom zwelgen mannen hier zo graag in? Ze stellen zich toch gewoon aan? Of toch niet?

Griep bij mannen is heftiger

RTL Nieuws meldt dat uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen écht meer lijden dan vrouwen; de griep zou bij mannen heftiger toeslaan dan bij vrouwen. Onderzoekers van de Johns Hopkins University verzamelden cellen uit mannen- en vrouwenneuzen en stelden deze bloot aan het griepvirus influenza A en aan oestrogeen. In de cellen van de vrouwen vermenigvuldigde het virus zich minder snel dan in de mannelijke cellen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen een bescherming biedt tegen de symptomen van griep.

Moeder van de man speelt rol in griepbeleving

De redactie van RTL Nieuws vroeg griepdeskundige Ted van Essen om een reactie. Hij geeft aan dat vooral de manier waarop je met ziekte omgaat vooral word bepaald door je opvoeding. Hij zegt: “Je hebt mensen die bij een simpele verkoudheid al zwelgen in zelfmedelijden en mensen die met een fikse longontsteking nog gewoon doorwerken. Als je als kind al onmiddellijk in bed werd gestopt als je koorts had, dan duik je als volwassene ook meteen onder de wol.” Mannen die als kind overmatig door hun moeder zijn vertroeteld, kunnen de griep dus best eens nóg heftiger beleven”. Wordt je man ziek en denk je toch dat hij zich aanstelt? Wellicht dat zijn moeder tijd heeft om hem een paar uurtjes te verzorgen.

zekemannen

BRON: RTLNIEUWS

Booking.com