avatar
     
Stories

Serena Williams (36) was in levensgevaar na haar bevalling

'Een dag na de bevalling lag ze voor de tweede keer op de operatietafel. Daar werd ontdekt dat ze een ernstige interne bloeding in haar buik had'

Serena Williams (36) beviel vorig jaar via een spoedkeizersnede beviel van haar dochtertje Alexis Olympia. Deze maand schitteren de twee prachtige dames samen op de cover van de Amerikaanse Vogue. Aan het modemagazine vertelt Serena over de complicaties na de bevalling, want hoeveel de keizersnede voorspoedig verliep, ging het een dag later helemaal mis en belandde Serena zelfs voor een tweede keer op de operatietafel. 

Serena had een makkelijke zwangerschap, maar tijdens de bevalling ontstond er paniek.  Omdat de hartslag van de baby in de buik daalde tijdens de weeën, werd ze gehaald via een spoedkeizersnede. De operatie verliep voorspoedig; nadat de kersverse moeder haar baby op haar borst had was ze in de wolken. Een dag later ging het echter helemaal mis.

Terwijl Serena in het ziekenhuis aan het herstellen was van haar bevalling, voelde ze zich opeens erg kortademig. Vanwege haar geschiedenis van bloedstolsels en angst voor nieuwe bloedstolsels, vertelde ze een van de verpleegsters dat ze een CT-scan met contrast en een bloedverdunner nodig had. Omdat Serena in 2011 al eens in levensgevaar was door een longembolie, herkende ze de symptomen. In eerste instantie werd Serena niet serieus genomen, maar ze hield vol en kreeg uiteindelijk een echo waarop te zien was dat er in haar longen inderdaad verschillende bloedproppen zaten. “Luister naar dokter Williams” schijnt de tennislegende tegen de artsen gezegd te hebben, omdat ze haar lijf nu eenmaal heel goed kent.

“Ik ben weet ik hoe vaak ingestort. Of ik werd boos om het gehuil, vervolgens verdriet over het boos zijn en dan schuldig: waarom voel ik me zo verdrietig als ik zo’n mooie baby heb?”


Door Serena’s intense hoestbuien in combinatie met de bloedverdunners scheurde de buikwond open van de keizersnede open en belandde ze voor de tweede keer op de operatietafel. Daar werd ontdekt dat ze een ernstige interne bloeding in haar buik had. Na een zware operatie en een herstelperiode van zes weken mocht Serena pas naar huis. De tennisser vertelt in Vogue dat ze geniet van het moederschap maar het ook erg zwaar vindt. “Soms voel ik me echt down en heb ik het gevoel van man, ik kan het niet” zegt ze. “Niemand praat over de dieptepunten, de druk die je voelt, de ongelofelijke teleurstelling die je voelt iedere keer als je baby huilt. Ik ben weet ik hoe vaak ingestort. Of ik werd boos om het gehuil, vervolgens verdriet over het boos zijn en dan schuldig: waarom voel ik me zo verdrietig als ik zo’n mooie baby heb. De emoties zijn gestoord.” 

Vanwege haar langere herstelperiode heeft de tennisster besloten de Australian Open die volgende week van start gaat, dit jaar over te slaan. “Om eerlijk te zijn, is het idee aantrekkelijk om naar San Francisco te verhuizen en gewoon moeder te zijn. Maar nu nog niet. Ik wil absoluut meer Grand Slams”. Serena maakt er geen geheim van dat ze er 25 op haar naam zou willen hebben staan. Momenteel staat het record op naam van de Australische tennislegende  Margarat Smith-Court; zij won in totaal 62 grandslamtoernooien, waarvan 24 in het enkelspel. Serena Williams won tot nu toe 23 keer.

BRON: VOGUE 

Booking.com