Blogs

Not-so-fit mom (to be)

'Je kunt je aansluiten bij een speciale Mommy Bootcamp die het gehele jaar door gaat, outdoor. De gevoelstemperatuur buiten is -10, wat denk je zelf?'

Na vier energieloze maanden is het tijd voor wat actie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar ik ooit 10K kon hardlopen ben ik tegenwoordig al moe wanneer ik de bovenste trede van de trap heb bereikt. Vol bewondering (en vooral afschuw) heb ik de afgelopen maanden gekeken naar al die mega fitte mama’s op Instagram die dag in dag uit in de sportschool staan en helemaal opgaan in hun super gezonde leven.

Urenlang kon ik van het ene profiel naar het andere profiel scrollen terwijl ik in mijn pyjama op de bank lag met een lekker pakje droge crackers. Het kon ook niet anders. Ik denk niet dat er ook maar één sportschool in de rij zou staan om deze kokhalzende, overgevende en ietwat labiele vrouw te verwelkomen. En alleen al het idee dat ik op mijn fiets, naar wat voor activiteit dan ook, zou moeten stappen maakte me al moe. Maar goed, die maanden zijn voorbij. Mijn conditie ligt ver onder het nulpunt en er moet echt iets gebeuren.

Na een Google search poging en wat tips van de verloskundige kom ik tot een ruim ‘zwangerschap assortiment’ : Zwangerschapsgym, Zwangerschapszwemmen, Zwangerschapsyoga, oftewel alle sporten waar je nu zwangerschap voor kunt zetten. Je kunt thuis honderden YouTube kanalen bekijken van veel te strakke vrouwen die samen met jou oefening na oefening doen. En je kunt je aansluiten bij een speciale Mommy Bootcamp die het gehele jaar door gaat, outdoor. De gevoelstemperatuur buiten is -10, wat denk je zelf?

“Het idee van mijn vriend in een lekker yoga pakkie die leert mij te masseren staat mij natuurlijk wel aan”

Je zou zeggen de keuze is er reuze! Maar ik zie mezelf echt nog niet tussen allemaal zwangere vrouwen huppelen tijdens de gym of fanatiek voor de televisie, mezelf motiverend, lenig liggen doen. Het moet dus iets binnen zijn, en bij yoga denk ik gelijk aan wierrook en zwevende persoonlijkheden waar ik me niet direct in kan vinden. Het wordt dus lastig. Er kwam ook nog ‘partner zwangerschap yoga’ voorbij, het idee van mijn vriend in een lekker yoga pakkie die leert mij te masseren staat mij natuurlijk wel aan! Maar goed, dat krijg ik er van z’n lang zal ze leven niet doorheen. Blijkbaar heeft hij ook nog een soort imago hoog te houden. 

Voor elke optie kan ik overigens wel een goede reden bedenken om het niet te doen. Dan zijn we straks alleen wel vijf maanden verder en voel ik me (blijkbaar) erg ongelukkig. Met oog op de toekomst moeten er dus spijkers met koppen worden geslagen. Met lichte dwang leg ik mijn vriend de optie voor om eens per week te gaan vrijzwemmen in het buurtbad. Dat is dus geregeld. Hij was dol enthousiast. Iets met hormonen, tranen en het winnen van iedere battle omdat ik zijn kind draag. Dolenthousiast.

“Dit vraagt natuurlijk wel om een leuke yoga outfit en een hip badpak; als je het doet moet je het goed doen”

Daarna zoek ik de minst zweverige yoga website, het liefst op loopafstand van mijn huis (want geen excuus om niet te gaan) waar ik per direct kan beginnen. Want als ik een plan heb dan moet het ook vooral nu. Ik schrijf me in voor een proefles en kan me deze week nog melden voor de zwangerschapsyoga. Dat is dan geregeld. Hartstikke sportief vanaf deze week. Dat vraagt natuurlijk wel om een leuke yoga outfit en een hip badpak; als je het doet moet je het goed doen. Aan de voorbereidingen zal het niet liggen!

Maar goed, het is een trial he, een proefles. Komen ze met wierrook en ligt het zwembad vol vervelende mensen, mensen zijn nogal snel vervelend de laatste tijd, dan zoek ik wel weer verder. Schroom dus ook vooral niet om ervaringen en tips te delen, en wish me luck!

Booking.com