avatar
     
Lifestyle

Gratis tulpen plukken in Amsterdam!

'Op de Dam leggen kwekers een romantische tuin aan met ruim 200.000 tulpen'

Zijn wij de enige die snakken naar verse bossen tulpen in huis nu de kerstboom het huis heeft verlaten, of heb jij dat ook? Wij willen voorjaar en dat voorjaar komt er aan. De officiële opening van het tulpenseizoen vindt binnenkort plaats in hartje Amsterdam. Op de Dam leggen kwekers een romantische tuin aan met ruim 200.000 tulpen en nodigen iedereen uit om zaterdag 20 januari vanaf 13.00 uur gratis een bosje te komen plukken! 

Op Nationale Tulpendag is de tulpenpluktuin 13.00 uur tot 16.30 uur open. Dus reis af naar Amsterdam, neem je oma, grote liefde, broer, vriendin of buurvrouw mee en geniet van de pracht en kleurigheid van deze grote hoeveelheid tulpen. Extra leuk: dit jaar is het thema van de Nationale Tulpendag ‘romantiek’. En dat snappen we wel! Want wie is er nu niet verliefd op een mooie bus tulpen? 

Tulpentijd is de periode van januari tot en met april waarin de meeste tulpensoorten, -kleuren en -vormen verkrijgbaar zijn. Ze zorgen altijd voor één groot lentefeest in huis. Dat vrolijke effect wordt extra versterkt doordat tulpen, in tegenstelling tot andere bloemen, doorgroeien in de vaas.  Tulpen voelen zich in elke vaas thuis. Dat kan variëren van kleine, losse vaasjes met een paar tulpen tot een grote vaas met een volumineus boeket. Door verschillende kleuren en soorten met elkaar te mixen creëer je in een handomdraai een spectaculair lentefeestje. Ga je voor een echt wow-effect? Ga dan eens op zoek naar een klassieke tulpenvaas en steek in elk tuitje een tulp. Hoe hoger de vaas, hoe imposanter de lentepracht.

Tulpentips

  • Zet tulpen in een schone vaas met water en voldoende ruimte voor de stelen
  • Hoe koeler in huis, hoe langer de bloei. Zet tulpen dus bij voorkeur niet vlakbij een radiator, kachel of open haard
  • Tulpen bloeien langer als je ze niet vlak naast een fruitschaal zet.

Kijk voor meer informatie over Nationale Tulpendag 2018 op Nationaletulpendag.nl.

Booking.com