avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde S2 – Week 1

'Fleur (33) en Ocke (48) Molenaar kennen elkaar van hun baantje bij een grote oliemaatschappij en zijn benieuwd of ze hun corporate leven gaan missen'

Zijn jullie er klaar voor? Drie van de vier families van het tweede seizoen van Helemaal Het Einde wel. Zij vertrekken naar het Kaapverdische eiland São Vicente om een nieuw leven op te bouwen. Wat een heerlijk vooruitzicht mensen: 52 weken genieten van de familie Beerens, Molenaar en de Weijer die vlak voor de kust van West Afrika met één hectare grond, een safaritent en een startkapitaal een nieuw leven op gaan bouwen. 

De Brabantse familie Beerens uit Geertruidenburg bestaat uit moeder Jessica (32), vader Jasper (36), de tweeling Floor en Britt (7) en de 4-jarige Joep. Jasper is in Nederland betonreparateur en bovendien zanger van een feestband. Hij trekt zo te zien nog geen volle zalen maar is met zijn baantjes en hobby’s ondertussen wel het hele weekend afwezig. Dat vindt Jessica verder geen enkel probleem, want als Jasper thuis is is het ritme binnen een dag verstoord. Ook Jasper ziet bij nader inzien de voordelen van zijn leven in Nederland wel in: “Ik hou veel van mijn kinderen maar als ik twee dagen heel de dag met hun ben ben ik blij als ik weer kan gaan werken. Dat wel.”

Als de familie Beerens het tropische eiland São Vicente oprijdt verkeert Jasper in een cultuurshock: “Het is net alsof je in een oorlogsgebied in Jemen rondrijdt ofzo.” Gelukkig heeft de familie voedsel uit Brabant geïmporteerd: worstenbroodjes. Zo kunnen ze samen met Floor, Britt en Joep een lekker warm worstenbroodje eten. Lekker makkelijk zou je zeggen, maar Jasper is nadat hij vijf worstenbroodjes heeft opgewarmd in een koekenpan helemaal kapot. En daar komt dat gezeik van de kinderen dan nog bij die voor het eerst in hun leven in de middle of nowhere in Afrika in een tent moeten slapen. Zo irritant. Het stel heeft beiden geen groene vingers en is opgezadeld met een hectare suikerriet. Komt er ook nog eens bij. 

Ocke: “Mijn functie houdt in dat ik veranderingsmanager ben”

Fleur (33) en Ocke (48) Molenaar kennen elkaar van hun baantje bij een grote oliemaatschappij en zijn benieuwd of ze hun corporate leven gaan missen nu ze mee gaan doen aan Helemaal Het Einde. Samen met kinderen  Suus (5) en Wolf (3) vertrekken zij naar de kust voor west Afrika. Niet dat reizen iets bijzonders is voor Ocke. He’s doing that all the time you know. Business as usual. Ocke: “Mijn functie houdt in dat ik veranderingsmanager ben”. Fleur heeft in haar leven dertig landen gezien, en Ocke zelfs wel meer. Maar een safaritent: “Wauw. Wauw. Wauw. Zo gaaf.”

Fleur en Ocke hebben duidelijk goed naar seizoen één gekeken en samen even gezeten en gezamenlijk besloten: laten wij ons avontuur van een positieve kant bekijken en vriendelijk doen tegen onze nieuwe buren. Daarnaast besluit Fleur in Kaapverdië om ook veranderingsmanager te worden. Zij verhoogt het zakgeld van de kinderen achter Ockes rug om van twee naar twintig euro, maar als Ocke daar achter komt wordt dit uiteraard direct teruggedraaid. 

Jessica: “We gaan eerst even de kat uit de boom kijken en dan koppen met spijker slaan”

Als Ocke zijn nieuwe buren Jasper en Jessica ontmoet is hij zeer tevreden: “Hele aardige, vriendelijke mensen. Goed om te zien dat hij handig lijkt.”  Het derde gezin dat deelneemt is familie de Weijer uit Beverwijk. Bart en Maaike emigreren niet voor de eerste keer: in 2001 vertrokken ze naar Portugal maar omdat Maaike heimwee kreeg na de komst van baby Senna keerden ze na tien jaar terug terug naar Nederland. De horecatijgers zijn nu hun zoon Senna acht is wel weer klaar voor een nieuw avontuur. Ze willen iets in het toerisme doen of iets in de horeca. Op de grond die ze hebben gekregen staan een aantal vervallen betonnen bouwwerken. Wat ze daarmee moeten is nu nog niet duidelijk maar dat maakt ook niet uit: “We gaan eerst even de kat uit de boom kijken en dan koppen met spijker slaan.”

Ocke kan zijn geluk niet op als blijkt dat ook zijn buurman Bart een handige snuiter is. Ocke is als veranderingsmanager een soort kameleon. Hij past zich moeiteloos aan aan zijn nieuwe omgeving en wil koud bier drinken met Jasper en Hollandse hits zingen. Biertje erbij, klap op de schouder en ter zake: “Douches, toiletten, een afwasplek, wasmachines, moeten er komen: hop hop, aan het werk!” Er wordt geproost op het nieuwe leven en gespeculeerd over de vierde familie die deelneemt, maar iets later zal arriveren. De dames hebben gezien dat er in de tent van deze familie vier kinderbedden staan, dus dat kan maar één ding betekenen… We hoeven dit seizoen niet zonder Addy en Astrid! 

Tot volgende week!

Fleur en Ocke Molenaar met kinderen Suus en Wolf

Bart en Maaike de Weijer met zoon Senna

Jessica en Jasper Beerens met Floor, Britt en Joep

Booking.com