avatar
     
News

Zondag is de gevoelstemperatuur -8

De zachte lucht maakt dit weekend plaats voor lucht die afkomstig is uit Rusland

Tags: , ,

Het weer gaat dit weekend veranderen. De zachte lucht maakt plaats voor lucht die afkomstig is uit Rusland. Zondag krijgen we daarom Siberische taferelen en zijn handschoenen, sjaals en mutsen musthaves.

De kou treedt in van zaterdag op zondag. Zondagmiddag is het met amper drie graden waterkoud. De dag begint met veel bewolking en mogelijk nog een enkele bui met kans op natte sneeuw vooral in de zuidelijke provincies. In de loop van de dag breekt vanuit het noordoosten de zon geregeld door. De noordoostenwind waait matig en maakt het voor het gevoel ijzig koud. Weervrouw Diana Woei van Weerplaza verwacht een gevoelstemperatuur van maar liefst acht graden onder nul.

Maandag waait het nog vehoorlijk. Woei: “In de nacht naar maandag gaat het licht vriezen. De plassen op de weilanden en bospaden zullen dan als eerste bevriezen. Ook autoruiten krabben behoort maandagochtend waarschijnlijk bij het ochtendritueel.” Zoals het er nu naar uitziet, houdt de ijzige kou slechts een paar dagen aan. “Maandag is de koudste dag van de tweede week van januari.”

BRON: WEERPLAZA

Booking.com