avatar
     
News

Sharleyne (8) gewurgd door moeder en van flat gegooid

'Volgens Sébas Diekstra, de advocaat van de vader van het meisje zijn er sporen van wurging aangetroffen op het lichaam van het jonge meisje'

Tags: , ,

Drie jaar na de dood van Sharleyne Remouchamps (8) is duidelijk geworden wat er is gebeurd. Haar moeder wordt er van verdacht haar te hebben gewurgd voordat ze haar van een tien verdiepingen hoge flat gooide, zo is te lezen in de nieuwste dagvaarding. Het achtjarige meisje werd in de zomer van 2015 dood aangetroffen onderaan een flatgebouw in Hoogeveen waar ze woonde. Het meisje groeide op bij een moeder die verslaafd was aan alcohol.

Lange tijd werd niet duidelijk of het meisje van de flat was gevallen, gesprongen of geduwd. De moeder van Sharleyne riep na een korte arrestatie jaren vrij rond maar werd vorig jaar gearresteerd op verdenking van moord of doodslag. Victor Remouchamps, de vader van Sharleyne vecht al tijden voor gerechtigheid. Hij stapte naar het Hof om zijn ex alsnog te kunnen laten vervolgen.

Volgens Sébas Diekstra, de advocaat van de vader van het meisje, hebben forensisch onderzoekers sporen van wurging aangetroffen op het lichaam van het jonge meisje. Hiernaast zou er een getuigenverklaring van een buurtbewoner zijn dat ze is geduwd en niet is gevallen.  Volgende week woensdag moet de moeder van Sharleyne voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het is onduidelijk hoe het mogelijk is dat de sporen van wurging bij het eerste onderzoek niet zijn gezien of behandeld.

 

Booking.com