avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 52

Addy: 'Financieel hebben wij dusdanig gelukkig onze dingetjes geregeld en onze middelen'

Week 52. De allerallerlaatste aflevering van Helemaal Het Einde van seizoen 1. De familie van Kooij en van Wichen en Karel en An verzamelen zich op het strand voor het grote eindfeest terwijl ze allemaal zeggen dat ze Stephan en Ilona zo graag weer zouden zien. Maar helaas. de Posjes op weg zijn naar Argentinië. 

Stephan en Ilona hebben een videoboodschap opgenomen vlak voor de grens tussen Chili en Argentinië en vertellen de medekandidaten van het programma dat zij van plan zijn in Zuid Amerika te blijven wonen. “Natuurlijk!” aldus Linda, die weet hoe succesvol de wijnhandel van de Posjes verloopt. Volgens Astrid is dit echter helemaal niet natuurlijk, want het runnen van de business kan immers ook prima vanuit Nederland. Wil Astrid manlief met dit statement duidelijk maken dat stroopwafels verkopen ook vanuit Waddinxveen zou kunnen? Wat denken jullie?

Tijd voor het eindfeest dat de makers van het programma hebben georganiseerd. Tijdens de sessie op het strand ontpopt Redbull Addy zich als presentator. Hij vraagt hoe Jeroen en Linda naar hun toekomstplannen. De familie van Kooij vertelt dat zij voor vijf weken naar Nederland gaan en dan in Chili terugkomen om hun yogabedrijf verder uit te breiden. Addy zelf blijft niet voor de business (immers: welke business) in Chili. Maar, wel zegt hij: “puur voor mezelf, persoonlijk, zou ik hier wel willen blijven.”

“In het bruisende Millingen geven Jeroen en Linda ondertussen een Meet & Greet voor hun fans”

Ik was even bang dat er te weinig materiaal van de allerlaatste week zou zijn voor een hele aflevering, maar gelukkig duurde Addy’s antwoord op de vraag “En wat gaan jullie doen?” ongeveer tien minuten. Ik heb heel gefocust geluisterd maar zou het antwoord niet in één zin samen kunnen vatten. Toch doe ik een poging: de familie wil graag een lekker campingseizoen gaan draaien, heeft reisplannen en gaat hoe dan ook niet terug naar Nederland. Gelukkig is daar Linda met de vraag die wij allemaal hebben: “Reizen is niet gratis: hoe ga je dat doen…!? Addy: “Financieel hebben wij dusdanig gelukkig onze dingetjes geregeld en onze middelen.” Jaja. Precies. Helemaal duidelijk.

Terwijl Levi van Wichen een kauwgombal blaast bereid Julia zich voor op het afscheidskamp van de basisschool. Volgens Eva gaat ze daar helemaal los met pizza, patat, bergen koek en snoep en komt ze tien kilo zwaarder terug van haar tripje. Ilona en Stephan zijn in hun element tijdens hun tripje Argentinië. Middenin in hoofdstad van dé wijnstreek genieten ze van een mojito en en een grote cuatro quesos pizza. In het bruisende Millingen geven Jeroen en Linda ondertussen een Meet & Greet voor hun fans. Ze doen het op deze manier omdat ze momenteel niet over straat kunnen zonder tientallen keren aangesproken te worden. En dan hebben we het nog niet eens over boodschappen doen in de supermarkt; dat kunnen ze alleen nog maar doen wanneer ze zich vermommen met petten, snorren en baarden. Maar ondanks dat zijn ze wel heel normaal gebleven.

Addy en Astrid vertellen aan hun kinderen dat ze reisplannen hebben. Waarheen, hoe lang? Nobody knows. Eva: “Ik weet niet wanneer we gaan stoppen met reizen of tot waar we überhaupt gaan.” Psshttt… Eva, ik denk dat je over een heel klein poosje gewoon terug bent in je oude woonplaats, dus no worries. Maar één ding: als papa naar Kaapverdië op vakantie wil om daar ‘leuk! gaaf! leuk toch!’ in een tent te gaan wonen: DOE HET NIET!

Booking.com