Blogs

Stop growing!

'Als ik iemand uit het oog verlies en vraag “hoe is het met je broertje?” Dan is het antwoord steevast “Hij heeft een vriendin” of “hij is inmiddels getrouwd!

Ik was laatst bij een gelegenheid waar familieleden van mijn ex waren. Geloof het of niet, maar het leven gaat door en de nichtjes van mijn ex waren ineens meiden, wat zeg ik jonge vrouwen al! Ik voelde me er sentimenteel over waar bleef de tijd, want ik weet nog dat ze drie waren…

Ik leek op Meryl Streep in de film Mamma Mia die de vriendinnen van haar dochter liefdevol toespreekt met de woorden “Stop growing” in de zin van: jullie zijn opgegroeid tot vrouwen van in de 20 maar ik weet van niks! Niet alleen de nichtjes moeten eraan geloven; ook mijn eigen kinderen horen mij regelmatig roepen “stop met groeien, blijf maar lekker klein!” Natuurlijk is dit een grapje om mijn sentimentele gevoelens ietwat vorm te geven, maar het wordt altijd luid voorzien van commentaar door de kleine grote mensjes die van mij vooral klein mogen blijven.

Ik heb het zelfs bij broertjes van mijn vriendinnen. Want broertjes blijven tenslotte broertjes. En als ik iemand een tijdje uit het oog verlies en vraag “hoe is het met je broertje?” Dan antwoorden ze steevast “Nou hij heeft een vriendin” of “hij is inmiddels getrouwd” en dan komen er foto’s tevoorschijn van prachtige hippe jonge mannen in driedelig pak en met goed onderhouden baarden et cetera. Ik kan het niet meer bijhouden dan, sta steeds weer perplex van al die broertjes.

Dit is trouwens alleen het fysieke gedeelte van groeien waar ik sentimenteel over doe, dan heb ik nog niet eens het mentale gedeelte onder de loep genomen. En omdat de huwelijksplannen met Guus Meeuwis nog steeds door mijn hoofd spoken dacht ik ineens: is het misschien niet handiger om te switchen naar Marco Borsato? Want hoe goed omschrijft hij in zijn liedje “Dochters” hoe een kind opgroeit. Hij begrijpt dat! Of is het dan toch handiger even Meryl Streep te contacten? Hoe dan ook… acceptatie is het begin.

Booking.com