avatar
     
Lifestyle

Mom’s Get Shit Done

Waarom moeders de meest efficiënte en gemotiveerde werknemers zijn

Werkende moeders hebben het imago van parttime werkende wezens wiens hersenen zijn aangetast in de periode dat ze kinderen op de wereld hebben gezet. Ze moeten op een bepaald tijdstip weg om hun kroost op te halen, ze zijn tussen 18.00 uur en 20.00 uur slecht aanspreekbaar vanwege de iedere dag terugkerende spits en als er een kind ziek is, kun je het al helemaal vergeten, dan vliegen ze direct de deur uit. Je hebt er niets aan: of toch wel!?

1. Mom’s Get Shit Done


Toch wel. Om het simpele feit: Mom’s Get Shit Done. Kinderfeestje op onmogelijk tijdstip? Extra zwemlessen? Dubbele afspraken? Zieke kinderen? Hoofdluizen! Ruzies, valpartijen, you name it! Gedurende een week van een moeder met kinderen die op de basisschool zitten passeren er tientallen situaties waarin er snel en accuraat geschakeld moet worden om shit gefixt te krijgen. Mom’s Get Shit Done. Zowel binnen als buiten kantooruren. 

2. Moeders kunnen efficiënt met tijd omgaan


Er wordt wel gezegd dat moeders nooit tijd hebben, maar wat ze in elk geval wel kunnen is de tijd die ze hebben zo efficiënt mogelijk indelen. Ze hebben niet altijd tijd om op kantoor te beginnen met een half uur koffie en prietpraat, want ze moeten op tijd weer weg. Ongezellig? Misschien wel. Maar in de tijd die ze hebben zorgen ze dat ze met hun job bezig zijn. 

3. Moeders zijn flexibel

Ten onrechte wordt gedacht dat moeders geen flexibele types zijn omdat het leven van hun schattebouten voor alles gaat en natuurlijk is dat zo, maar juist door de leventjes van die schattebouten, weten moeders dat alles any moment kan veranderen en kunnen ze makkelijk omgaan met veranderingen.

4. Heerlijk: een gesprek met een volwassene…

Voor de meeste moeders is het na een ‘mamadag’  een verademing om een vergadering binnen te stappen waarin niet 67 keer ‘mama’ wordt gezegd, er geen rozijnen en stukjes appel en bekers diksap over de tafel of vloer gaan en waarin er überhaupt zinnen worden afgemaakt. Heerlijk! #genieten

5. Moeders hebben bewijsdrang


Aangezien er tegen moeders nog steeds wordt gezegd: ‘halve dag vrij genomen meid?’ op de dagen dat ze op tijd het kantoor verlaten om niet als allerlaatste op het kinderdagverblijf te zijn, willen de meeste moeders hun werknemer en collega’s graag laten zien dat ze bereid zijn hard te werken, heus niet 24/7 leiden aan zwangerschapsdementie en ook nog wel over andere dingen kunnen praten dan voedingen, fruithapjes, kinderfeestjes en cupcakes. Jaja, moeders willen graag het beeld wat veel mensen hebben rechtzetten; ze hebben bewijsdrang en zijn daarom extra gemotiveerd.

Booking.com