avatar
     
News

Lidl wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

'Tijdens de Internationale Wine Challenge heeft de wijn Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva goud gewonnen'

Tags: , ,

Een Italiaanse rode wijn van supermarkt Lidl heeft een belangrijke prijs gewonnen: de wijn is uitgeroepen tot een van de beste wijnen ter wereld. 

Tijdens de Internationale Wine Challenge, die bekend staat als de ‘Oscars’ in de wijnwereld, heeft de wijn Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva één van de veertien gouden prijzen gewonnen. Tijdens de wedstrijd werden maar liefst 391 medailles uitgereikt. De Chianti van Lidl was verreweg de goedkoopste wijn die in de prijzen viel. De andere prijswinnende wijnen kosten gemiddeld tussen de 35 en 50 euro. 

Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva is een volle, droge rode wijn met rijpe, fruitige smaken.De wijn goed samen met kalkoen, steak of varkensvlees. Het is niet de eerste keer dat een Lidl wijn in de prijzen valt. Op de International Wine & Spirits Competition werd de champagne Crémant de Bourgogne Blanc van Lidl eerder al bekroond met een ‘Silver Outstanding’ award. Die prijs houdt in dat de champagne een score tussen de 86 en 89,9 punten kreeg. Daarmee scoorde het budgetwijntje van zeven euro even goed als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne; een fles die meer dan vijftig euro kost.

BRON: METRO

Booking.com